Avocata Poporului PSD a sărit ca arsă la permanent în apărarea „condamnatei la moarte” Sorina Pintea. Teatrul ieftin pus în scenă de șpăgăreasă și avocații săi venali a adunat la Antena3 toate creaturile mlaștinei politice și medicale


Avocata Poporului PSD a sărit ca arsă la permanent în apărarea „condamnatei la moarte” Sorina Pintea. Teatrul ieftin pus în scenă de șpăgăreasă și avocații săi venali a adunat la Antena3 toate creaturile mlaștinei politice și medicale

Planul odios pus la cale de fosta ministră Valentino, Sorina Pintea, și avocații săi lipsiți de scrupule merge uns. Arestata s-a cerut în repetate rânduri la medic în ideea că, odată scoasă din arest cu cătușe (cum este procedura standard), despletită, buhăită de cortizon și scremându-se să lăcrimeze, va fi fotografiată și filmată din toate unghiurile posibile de presa alertată nu de MAI, cum  se vehiculează, ci de colaboratorii plătiți ai șpăgăresei, iar imaginile dramatice, pe care insistă să le tot arate tocmai acea parte a presei care pretinde că ar apărea onoarea pierdută a fostului ministru, vor fi pretext de mare victimizare, impresionând până la lacrimi atât opinia publică psd, cât și onorata instanță care va judeca vineri contestarea arestului preventiv.

Insistăm să rețineți acest aspect: în vreme ce presa neaservită politic a depășit subiectul și urmărește alte evenimente dramatice la zi care chiar interesează și afectează publicul, canalele de propagandă PSD o țin langa cu Sorina Pintea pe care au ajuns s-o compare cu deținuții de la Auschwitz, mințind că este torturată și chiar „condamnată la moarte” de condițiile din arest,  condiții care sunt aceleași pentru toată lumea ajunsă într-o situație de comitere a unei infracțiuni, ba uneori chiar mai bune decât cele din spitalele gestionate la un moment dat chiar de tovarășa Pintea. Click AICI să vedeți cum sunt difuzate în buclă, de către A3, imaginile „umilitoare și degradante” cu Sorina Pintea.

Astfel, miercuri seară, la Antena 3, într-o atmosferă de tragedie mondială, accentuată de mecla descompusă și traumatizantă a colportorului nevropat Mugur Ciuvică, euromahalagioaica Maria Grapini și doctorița de ochi scumpi Monica Pop - despre care se spune că are apucături similare cu ale lui Pintea și care, iată, a devenit în ultimele zile avocata corupților din sistemul sanitar (și pe șpăgarul Mircea Beuran l-a apărat cu patimă) – au stabilit că Sorina Pintea e nevinovată, deci arestarea și încătușarea acesteia sunt pure abuzuri ale unui stat paralel care îi elimină, prin tortură și alte cazne îngrozitoare, pe ultimii reziști ai corupției pesediste.

Cea mai spectaculoasă apariție din emisiunea lui Mihai Gâdea, purtătorul de ventuze mărite pe cale naturală prin atingere repetată de sfintele moaște dorsale voiculesciene, rămâne însă cea a Avocatei Poporului (PSD), Renate Weber, care a simțit nevoia să pluseze pentru a-și demonstra fără echivoc fidelitatea față de gașca penală cu care s-a înfrățit de la o vreme. Astfel, fosta sorosistă Renate Weber a vorbit chiar despre o condamnare la moarte în cazul sărmanei arestate Sorina Pintea.

Weber: "Ne-am adresat directorului Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti cu unele întrebări, ca să înţelegem următorele lucruri. Vrem să ştim în ce măsură Arestul este pregătit să răspundă cerinţelor speciale pe care o astfel de persoană le are. Privarea de libertate nu trebuie să echivaleze cu agravarea unei boli sau o condamnare de moarte. Am cerut explicaţii despre procedura cu privire la transportarea unei persoane deţinute către un spital. De ce se fac astfel de scăpari către presă. Am cerut informaţii despre proceduri, protocale pentru a respecta dreptul pacientului la confidenţialitate. (...) Procedurile trebuie aplicate în aşa fel încât demnitatea persoanelor aflate în această situaţie să fie respectată. Statul este obligat să asigure măsuri de detenţie care să nu îi afecteze starea de sănătate".

Un portret corect și amplu al Avocatei Poporului PSD găsiți AICI.

Din  păcate, și câțiva liberali (Marcel Vela și Victor Costache), din nepricepere sau din dorința de a-și expune public omenia, au ieșit cu declarații populiste în apărarea mafioatei Sorina Pintea, situație din care opinia publică este îndreptățită să concluzioneze că unii sunt mai egali decât alții în fața legii.

Jurnalistul Mircea Marian a scris pe Facebook câteva rânduri percutante despre ieșirea publică stupidă și nepotrivită a ministrului Costache, exact în spiritul manipulărilor anteniste: „Eu am tot tăcut în legătură cu Victor Costache, mi-am zis că omul e așa...mai naiv, dar, dacă va deschide piața serviciilor medicale, e ok. Însă intervenția sa de azi, în care anunță că va vorbi cu ministrul de Interne în favoarea Sorinei Pintea e inacceptabilă: “Am să discut cu ministrul de Interne, vă promit. Nu putem încătuşa persoane bolnave care nu prezintă risc”. Vă promit? Cui promite? Antenei 3 sau PSD?

Câți amărâți zac prin arest, bolnavi, sau prin penitenciare și nu sare nimeni în apărarea lor? Dacă ești din tagma hoților cu gulere albe, e ok să te salveze ministrul Sănătății? Sunt absolut inacceptabile, în orice țară civilizată, intervențiile unui ministru în favoarea unor VIP-uri aflate în arest. Doamna Pintea este în arest urmare a unei decizii judecatorești, iar magistratul a cântărit toate argumentele pentru sau contra arestării, putea să decidă pentru arest la domiciliu, de exemplu. Domnul Costache Victor, îmi pare rău, a depășit orice limită. Că e prost sau corupt sau ambele, nu știu, dar e o rușine pentru orice guvern care susține că e alături de statul de drept”.

FOTO: captura Antena3

Citește și: Sorina Pintea este apărată de avocatul care a umilit România la CEDO, pledând pentru infractorul Liviu Dragnea. Viorel Mocanu l-a reprezentat și pe Sorin Oprescu, despre care mințea, ca să-l scape din arest, că e pe moarte

FOTO. Imagini care vă pot face bine emoțional: Sorina Pintea nu mai e glamour, ci o hoață oarecare cu cătușe și „treling”. Avocații și fiul traficant de droguri zbiară acum că pesedista primitoare de șpagă a fost prezentată în postură umilitoare și degradantă

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.