Sorina Pintea este apărată de avocatul care a umilit România la CEDO, pledând pentru infractorul Liviu Dragnea. Viorel Mocanu l-a reprezentat și pe Sorin Oprescu, despre care mințea, ca să-l scape din arest, că e pe moarte


Sorina Pintea este apărată de avocatul care a umilit România la CEDO, pledând pentru infractorul Liviu Dragnea. Viorel Mocanu l-a reprezentat și pe Sorin Oprescu, despre care mințea, ca să-l scape din arest, că e pe moarte

Artizanul poveștilor de groază cu abuzurile, umilința și tortura la care ar fi spusă Sorina Pintea, în perioada de arest preventiv, este controversatul avocat Viorel Mocanu, care i-a fost acesteia consilier onorific și care l-a reprezentat în instanță, cu mare succes și cu aceleași povești lacrimogene de viață și de moarte, pe un alt „dumnezeu” putred de corupt al sistemului medical, Sorin Oprescu. Și acesta din urmă era în pericol de moarte în faza de arest preventiv din septembrie 2015. Detalii AICI.

Odată lăsat în libertate, muribundul Oprescu s-a vindecat miraculos și s-a apucat de sforărit ca iubita sa, Adriana Nica, să ajungă managerul Spitalului Universitar de Urgență București pe care, de fapt, el îl conduce din umbră.

Cei trei - Pintea, Mocanu și Oprescu - sunt, așadar, cunoștințe vechi și apropiate care știu cum se căpușează profesionist și pe termen lung sistemul medical și nu numai. De nu s-ar lăcomi, de nu ar avea un crez interior privind intangibilitatea lor eternă, ar fi greu să prins pentru că sistemul de cârdășii și complicități este complex și alambicat și sumele sunt foarte mari.

CITEȘTE ȘI: Avocata Poporului PSD a sărit ca arsă la permanent în apărarea „condamnatei la moarte” Sorina Pintea. Teatrul ieftin pus în scenă de șpăgăreasă și avocații săi venali a adunat la Antena3 toate creaturile mlaștinei politice și medicale

Dar cine este însă acest Viorel Mocanu -  și el un client de dată recentă al DNA pentru care însuși pensionarul superspecial Tudorel Toader a fost chemat să depună mărturie, - care a declarat, marți seară, la Antena 3 că Sorina Pintea este „torturată”.  „Îmi asum ce spun: sunt acte de tortură la adresa domniei sale, dacă cumva cineva credea că stă bine cu psihicul în acest moment", a gâfâit Viorel Mocanu, completând că fosta ministră a intra în refuz de hrană de mai bine de 72 de ore. Despre implicarea lui Tudorel Toader în acest dosar detalii AICI.

Viorel Mocanu a fost cel mai antinațional agent guvernamental al României la CEDO. Dincolo de faptul că pledoaria sa împotriva României și pro Dragnea este investigată de către Direcția Națională Anticorupție, avocatul Mocanu va rămâne în analele istoriei pentru gestul său odios și pentru rușinea de a fi retras din funcție de premiera analfabeta Viorica Dăncilă.

Liviu Dragnea a solicitat CEDO să constate că i s-a încălcat dreptul la un proces echitabil în dosarul Referendumul în care a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare.

Jurnaliștii de la Hotnews au studiat dosarul de la CEDO și au constatat că agentul României a formulat argumente în defavoarea statul român și în favoarea fostului lider PSD. Aceasta după ce Catrinel Brumar, fostul agent CEDO, a fost schimbată cu Viorel Mocanu, un avocat care i-a reprezentat pe Sorin Oprescu, Rovana Plumb, dar și pe Oana Zăvoranu și Florin Salam.

Potrivit Hotnews, avocatul lui Dragnea în procesul de la Strasbourg, irlandezul Bernard O’Connor, a folosit deja argumentele noului agent al României, Viorel Mocanu, drept o acceptare în fața CEDO a culpei statului român față de Dragnea, pe motiv că nu ar fi avut șansa la un proces corect.

Viorel Mocanu fusese numit în februarie 2019 în funcţia de Agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, cu rang de director general. La momentul numirii, Mocanu era consilier onorific al ministrului Sănătății, Sorina Pintea.

În noiembrie, imediat ce a fost investit în funcție, ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a dispus retragerea observațiilor transmise către Curtea Europeană a Drepturilor Omului de către fostul Agent guvernamental pentru CEDO, domnul Viorel Mocanu, în cauza Dragnea împotriva României și în cauzele având obiect similar cu respectiva cauză.

Mocanu este însă convinsă că nu va avea, în final, nicio calitate în dosarul deschis de DNA, pentru că, spune el,  „nu am schimbat și nici modificat linia apărării prin concluziile suplimentare formulate în cauza ,,Dragnea contra România" în perioada mandatului meu”.

Cu toate acestea, Mocanu a depus o plângere la Secția de anchetare a magistraților potrivit căreia ar fi anchetat abuziv, în condiție în care funcția deține imunitate, scrie siteul stiripesurse. Pentru a efectua cercetări, procurori din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au solicitat, în copie certificată, actul de sesizare, ordonanţa de începere a urmăririi penale in rem, precum şi ordonanţele în baza cărora, în perioada 03 iunie 2019 - 03 iulie 2019 s-au solicitat dosare CEDO agentului guvernamental.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.