UPDATE Nesimțirea deputatului shaormar. Solomon recunoaște că nu a intrat cu mască în fast-food, dar dă vina pe un angajat care ar fi vorbit în limba turcă: "Este anormal în România să nu poți să te înțelegi cu un vânzător"


UPDATE Nesimțirea deputatului shaormar. Solomon recunoaște că nu a intrat cu mască în fast-food, dar dă vina pe un angajat care ar fi vorbit în limba turcă: "Este anormal în România să nu poți să te înțelegi cu un vânzător"

UPDATE 

Deputatul PSD Adrian Solomon a revenit cu precizări la Realitatea PLUS în cazul scenei de mahala de la shaormeria din Centrul Vechi, recunoscând că nu a avut mască atunci când a intrat în incinta fast-food-ului. Cu toate acestea, Solomon, cu un tupeu nemărginit, a dat vina pe angajatul shaormeriei că nu i-ar fi zis în limba română să își pună masca, ci în "turcește", ca și cum pesedistul trebuie să respecte legea doar când i se spune să o facă, nu din proprie inițiativă. 

Solomon: E o chestiune minoră transformată într-un "hau hau" de presă ca să sperie lumea. (...) Oricum eram singur în magazinul ăla, iar toți angajații sunt după niște panouri foarte mari de plexiglas. Când am înțeles ce vrea omul mi-am pus masca, evident. Domnul vorbea în turcește, masca era în buzunar și mă pregăteam să o pun, dar nu înțelegeam ce vrea de la mine. Este anormal în România să nu poți să te înțelegi cu un vânzător, chiar dacă are permis de ședere și drept de muncă totuși ar trebui să cunoască și limba română.

Moderatoare: Să știți că mergem și noi la acel fast-food și știm că oamenii de acolo înțeleg ce au de făcut și chiar dacă nu înțeleg foarte bine limba română tot găsim o cale să comunicăm.

Solomon: Problema era că el îmi spunea ceva în turcește și eu nu pricepeam ce îmi spune. Când am înețes despre ce este vorba, prin gesturile sale, mi-am pus masca. Când a venit Poliția eu aveam mască.

Moderatoare: Am înțeles. Deci dvs. inițial nu o aveați.

Solomon: E o dramă așa de mare că nu aveam mască la intrare când intri de afară înăuntru. E o scăpare. Mi-am însușit scăparea și mi-am pus masca. Poliția nu a putut să constate că nu aveam mască că ar fi făcut-o pe loc.

Moderatoare: Domnule deputat, le-ați spus angajaților cuvinte precum "nu vorbesc cu tine că nu ai nici 3 luni de școală"?

Solomon: Nu cred. Ăăă... Cine știe ce...

ȘTIREA INIȚIALĂ

Deputații PSD Adrian Solomon și Ioan Irinel Stativă, ambii aleși în județul Vaslui, au fost amendați marți dimineață cu 1.600 lei, respectiv, 1.000 de lei, după ce au făcut circ la un fast-food din Centrul Vechi și au folosit cuvinte injurioase la adresa angajaților care le-au cerut să nu intre în local fără mască de protecție.

”În această dimineaţă, o patrulă a Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a fost solicitată de agenţii de pază ai unui restaurant de tip fast-food din sectorul 3, să intervină întrucât în interiorul localului se afla un bărbat care refuza să poarte mască de protecţie, având un comportament recalcitrant”, anunţă Poliţia Capitalei, citată de news.ro.

În urma discuţiilor purtate, acesta le-a adresat expresii jignitoare, având o atitudine sfidătoare la adresa acestora, relatează Poliţia Capitalei. Alături de persoana în cauză se mai afla un bărbat care, la rândul său, a manifestat un comportament similar.

”Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu două amenzi în valoare totală de 2600 de lei pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice şi pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public”, precizează poliţiştii.

Cele două persoane sunt doi deputaţi PSD de Vaslui, Adrian Solomon şi Irinel Stativă, conform unor surse din poliţie.
Solomon a fost amendat cu 1.600 de lei, iar Stativă cu 1.000 de lei, pentru încălcarea Legii pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Cei doi le-ar fi spus poliţiştilor inclusiv că ei le plătesc salariile şi că nu sunt demni de haina pe care o poartă.

Adrian Solomon este, de altfel, un notoriu scandalagiu care a făcut un circ sinistru la audierile ministrului propus pentru muncă Violeta Alexandru. Video mai jos



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.