Breaking news: întreaga Italie a fost plasată în CARANTINĂ! Cea mai REA veste: virusul rămâne în aer 30 de minute și se poate transmite și de la 4-5 metri. ”Nu există timp de pierdut pentru a contracara răspândirea virusului!”


Breaking news: întreaga Italie a fost plasată în CARANTINĂ! Cea mai REA veste: virusul rămâne în aer 30 de minute și se poate transmite și de la 4-5 metri. ”Nu există timp de pierdut pentru a contracara răspândirea virusului!”

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a anunțat în această noapte că întreaga Italie devine izolată, ”zonă protejată”, potrivit Digi24 TV. La ora transmiterii acestei știri, intempestiva conferință a premierului italian este în plină desfășurare.

”Nu mai este timp, toată Italia devine zonă roșie! Acum este momentul responsabilității, a anunțat Conte, enumerând măsuri fără precedent: toți italienii sunt îndemnați să rămână în case, toate evenimentele sportive, politice, culturale ș.a.m.d. au fost anulate, intrările și ieșirile din țară sunt diminuate și controlate drastic de autorități, fiind nevoie de o aprobare specială. Toate granițele se vor închide de mâine dimineață. Barurile și restaurantele se vor închide după ora 18.00. Situația nu a fost anticipată de nimeni, în Italia fiind încă mulți turiști. 

Deplasările vor fi interzise, cu excepția unor „motive de muncă importante” sau „probleme grave familiale sau sanitare”, a precizat Conte.

Mai devreme, Conte declarase: ”Țara se află în ceasul cel mai întunecat al existenței sale!”

Noile măsuri fără precedent au fost decise în urma celui mai recent bilanț al coronavirusului, dar și din pricina unui studiu realizat de medicii italieni: vestea cea mai rea este că, potrivit acestora, virusul rămâne în aer aproximativ 30 de minute, timp în care se poate transmite și de la 4-5 metri.

De notat că în Italia vor fi instituite cele mai dure măsuri luate în Peninsulă din vremea celui de-Al Doilea Război Mondial până în prezent. 

Anunțul premierului Italiei vine în contextul în care în țară au fost raportate aproape 1,800 de cazuri și 97 de morți în doar 24 de ore. Numărul total al deceselor a depășit 460, iar cel al îmbolnăvirilor, 9.173, de la izbucnirea epidemiei în Italia. Vârsta medie a pacienților răpuși de COVID-19 este de 81 de ani, potrivit Institutului de Sănătate din Italia.

În același timp, sunt lansate apeluri disperate ale medicilor, care explică faptul că sistemul de sănătate italian a clacat și nu mai poate face față epidemiei, dacă aceasta își menține galopul. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.