VIDEO. Celălalt unchi al Alexandrei. Legăturile lui Iliuță Cumpănașu, comisar șef la Poliția de Frontieră și fratele ongistului Alexandru, cu lumea interlopă din Timișoara, oraș în care trăiește și fiica lui Gheorghe Dincă


VIDEO. Celălalt unchi al Alexandrei. Legăturile lui Iliuță Cumpănașu, comisar șef la Poliția de Frontieră și fratele ongistului Alexandru, cu lumea interlopă din Timișoara, oraș în care trăiește și fiica lui Gheorghe Dincă

Comisarul șef Iliuță Cumpănașu, 41 de ani, de loc Caracal, este fratele lui Alexandru Cumpănașu, văr cu tatăl Alexandrei Măceșanu, prin urmare și acest reprezentant de seamă al MAI, unul dintre cei mai importanți lucrători ai Poliției de Frontieră, este unchiul copilei dispărute fără urmă în căsăoiul de coșmar în care a dus-o monstruosul Gheorghe Dincă.

Poate acesta a fost și motivul pentru care Alexandra nu a fost dată în consemn la frontieră. Granița de Vest a României este păzită chiar de unchiul său. Sau poate pentru anchetatori varianta crimei este mult prea clară ca să mai în calcul și versiunea unei rețele de trafic de carne vie, ipoteză intens vehiculată de specialiștii de Facebook zilele astea. După o nouă anchetare care a durat opt-nouă ore, în noaptea de joi spre vineri, suspectul și-a menținut însă declarația inițială cu privire la uciderea celor doua adolescente. Avocatul său a refuzat să spună dacă a dat sau nu și indicii despre locul în care a ascuns cadavrele, precizând că procurorii l-au rugat să nu vorbească public despre asta.

Dacă Alexandra ar fi avut prezență de spirit să precizeze, când a sunat la 112, în cursul dimineții de 25 iulie, că este nepoata domnului comisar Iliuță Cumpănașu, poate altfel s-ar fi mișcat lucrurile și poliția ar fi ajuns înainte ca adolescenta să se „evapore” (cu toată mărturia presupusului asasin Gheorghe Dincă, trupurile celor doua presupuse victime ale sale – Alexandra și Luiza – sunt încă de negăsit). Dar în naivitatea ei, Alexandra a crezut că este suficient să le spună autorităților că este răpită, sechestrată și violată ca acestea să se pună în mișcare. Restul îl cunoașteți probabil deja.

Patosul cu care unchiul Alexandru înjură azi instituțiile de forță ale statului, incapabile să intervină la timp pentru salvarea nepoatei sale, este, așadar, cu atât mai uimitor și fățarnic în condițiile în care chiar fratele său este reprezentant de seamă al Poliției. Ar fi trebuit să cunoască exact capacitățile acestora, putregaiul generalizat și dezumanizarea odioasă, nu să leșine în direct pretinzând că habar n-avea cât sunt de incompetente. Mai ales că unul din ong-urile sale a funcționat într-o clădirea a MAI până ce Curtea de Conturi a oprit, parțial, huzurul pe bani publici.

Despre comisarul șef Iliuță Cumpănașu se spune că ar avea o slăbiciune pentru mașini scumpe și prietenii în zone periferice ale societății. Deține un BMW și un VW Passat, iar mașina de serviciu, un Audi fățos, i-a adus recent o mică expunere negativă după ce a fost surprins folosind-o și în afara programului. La cumpărături, mai exact. Se mai spune, de asemenea, în comentarii lăsate la diverse articole, că ar fi ajuns pe funcția de acum datorită conexiunilor fratelui său mult mai cunoscut și că ar fi fost implicat, în 2017, în fraudarea unor examene la Poliția de Frontieră din Timișoara, scandal în care a intervenit chiar și sindicatul Europol. Ultima sa declarație de avere este din 2017. AICI

Altfel, numele comisarului șef Iliuță Cumpănașu, în prezent adjunct al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, a mai fost menționat recent (sfârșitul lunii mai) în contextul apariției unei filmări care îl suprinde petrecând zgomotos în compania unor interlopi din oraș și a doi colegi polițiști - comisarul șef Daniel Drăguța, împuternicit la comanda Poliției Municipiului Timișoara, și adjunctul acestuia, subcomisarul Ionel Iacobescu. Petrecerea fusese prilejuită de aniversarea tinerei Iasmina Popovici, trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influență. În afara celor trei șefi din poliție, la petrecere au fost invitați Jean Crihan și Ștefan Kerekeș, două personaje spectaculoase din zona infracțională. Un articol mai amplu pe acest subiect găsiți AICI

Jean Crihan a fost implicat în scandalul de la clubul "Lepa Brena" când l-a lovit pe liderul interlop Sorin Udrea, iar ulterior, în martie 2014, a fost împușcat cu două focuri de pistol, în plină zi, într-o piaţă din localitate.

Ștefan Kerekeș a fost implicat împreună cu alți suspecți în tâlhărirea unei bătrâne din Viena, de la care au luat 20 de kilograme de aur. Ulterior, a fost prins de autoritățile sârbe după ce autoritățile din Austria au emis pe numele său un mandat internațional de arestare.

Iasmina Popovici a fost trimisă în judecată de DNA pentru cumpărare de influență într-un dosar în care este acuzată că a plătit pentru a-l scoate din arest pe prietenul său de atunci, Adrian Cocoană, cel care a ucis, în 2008, un tânăr după o cursă nebună cu un Ferrari prin centrul Timișoarei, apoi a fugit de la fața locului. 

Iliuță Cumpănașu a susținut că ”nu știu cine este Iasmina Popovici. Am un prieten în Giroc care este lăutar, saxofonist (tatăl Iasminei Popovici, n.a.). La acesta am fost de mai multe ori. Pot să fie interlopi, dacă nu-i știu. Nu știu cine este Jean Crihan. Nici nu cunosc numele. Ca să fie o problemă, trebuia să știu. Eu nu aveam de unde să știu treaba asta”. Cumpănașu a lucrat inclusiv la Brigada de combatere a crimei organizate Timișoara.

ARTICOLUL poate fi citit integral AICI

Coincidență, la Timișoara trăiește de mai mulți ani și Daniela Dincă, fiica presupusului asasin, medic veterinar de profesie. Și numele acesteia a fost menționat de presă în ultimele zile pe fondul apariției unor informații legate de concubinul său italian, decedat însă în februarie anul acesta, care ar fi fost implicat în tot soiul de afaceri ilegale.

Mai multe detalii AICI

CITIȚI ȘI: Complicitatea unchiului Alexandrei cu statul vinovat de moartea copilei. „De ce înjuri, Cumpănașe, milițienii și securiștii, nu-i pupai tu în cur? Pe banii aia mulți, nu căcat!”

FOTO. Critici zdrobitoare pentru unchiul Alexandrei, susținător vocal al guvernului ticălos Dăncilă. „Cumpănașu s-a dovedit deja a fi cel mai mare impostor și călcător pe cadavre în toată tragedia asta”



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.