Complicitatea unchiului Alexandrei cu statul vinovat de moartea copilei. „De ce înjuri, Cumpănașe, milițienii și securiștii, nu-i pupai tu în cur? Pe banii aia mulți, nu căcat!”


Complicitatea unchiului Alexandrei cu statul vinovat de moartea copilei. „De ce înjuri, Cumpănașe, milițienii și securiștii, nu-i pupai tu în cur? Pe banii aia mulți, nu căcat!”

 Jurnalistul de investigații Ovidiu Vanghele dezvăluie, într-o postare virulentă pe Facebook, caracterul, legăturile, conexiunile și milioanele care au ajuns în buzunarul lui Alexandru Cumpănașu chiar de la statul pe care îl înjură acum. Cumpănașu este unchiul Alexandrei Măceșanu, copila ucisă de monstrul Gheorghe Dincă și de incompetența autorităților.

 Vanghele: „De ce înjuri, Cumpănașe, milițienii și securiștii, nu-i pupai tu în cur? Pe banii aia mulți, nu căcat!

Păi ce, îmi plătea mie miliția curentu’ la sediu, fmm de cumpănaș, sau ție? Apa o plăteau tot ei, nu, ca să iasă frumos la lustruit, la alea, este?

Milioane și milioane de euro pentru acest băiet și “asociația” lui (inexistentă), cu astea i-au cumpărat conștiința. Ia căutați pe net ce odă băloasă îi dădea lu’ Maior acu’ vreo câțiva ani. Doar Sorina l-a mai lins pe Maior așa de tare, cred că i-a intrat omului cearceafu-n cur, nu alta.

Ah, e nasol, doare? Te cred, te înțeleg, da’ poate acum înțelegi cât de ticălos ai fost pupându-i p-ăștia-n cur și mințind lumea, ca formator de opinie ce te dădeai, că ei toți sînt ok. Ai smintit lume multă? Hai, pune ceva pă masă, tati: a venit nota ta de plată.

Sînt cinic? Da, așa e. Sînt. Voi m-ați făcut să fiu așa, mințind că niște ordinari prin actele voastre de “presă”, în fapt minciuni ordinare vândute oamenilor creduli care se culcau noaptea știind de la ține, fmm, că Oprea e un super-general preocupat chiar și la coafor de “interesul național”, nu un lumpen hidrocefal care nu leagă două vorbe nici cu o sfoară. Sau că marele Coldea e pă intelligence când de fapt el nici nu poate să scrie corect cuvântul asta. Sau că, sau că, sau că.

Ai pupat în cur oameni care au ținut țară asta blocată în mocirlă și ai mâncat (bine!) de la ei din palmă. Uite asta au construit boschetarii ăștia: o țară ciur.

Ah, nu știi de toate Alexandrele care au murit pe capete, cu zile, ani și ani, prin spitalele cu șobolani pe care le căpușează managerii cărora le pupai tu ghiulu’, pe drumurile cu o bandă pe sens pe care le asfaltau borfașii protejați la nivel înalt de miliție, justiție și servicii sau chiar în acte barbare comise în clanurile care se băteau pe burtă cu toți șmecherii ăștia din “law enforcement”? Nu știi de copiii care mureau în căcat când tu te duceai să “reprezinți” profesorii la discuții cu ministerul de resort? Nu cred că nu știi, nici măcar tu nu poți să fii atât de puțin la minte. Sau, dacă nu știi, nu știi pentru că nu ți s-a întâmplat ție sau undeva în proximitatea ta și nu ai fost direct afectat. Na, că în pădure la voi: “dacă nu pățesc io, p-ăilalți da-i dreacu’”, nu?

Eh, na, a ajuns roată la ține.

(Evident că povestea fetițelor omorâte e una horror, evident că doare chiar și nefiind direct implicat, evident că, la nivel uman, înțeleg durerea și empatizez cu ea, că să nu va mai pierdeți timpul întrebându-mă dacă sînt la rândul meu om când scriu asta despre un alt om în durere. Îmi pare rău pentru durerea ta, cumpanase, dar ești vinovat. Între ăia aproape direct vinovați, chiar. Du-te la vărul tău și explică-i asta, asta ar trebui să-ți fie pedeapsa. Explică-i cum îi pupai în cur pe aia care ar fi trebuit să construiască o țară în care fiica lui să fie salvată, dar că tu ai ales să fii un nemernic. Eu o să dorm nu liniștit, da’ măcar împăcat că mi-am făcut meseria cinstit, n-am mințit și n-am pupat cur cu epoleți și n-am smintit oameni mai puțin informați sau mai slabi de minte. Ba chiar pe vreo câțiva (sper că) am reușit să-i pun pe gânduri sau chiar să-i trezesc arătându-le lucruri pe care tu și alții ați făcut tot ce se putea face pentru a le ascunde. Probabil că v-ați gândi că mi-aș dori să le vină rândul tuturor, începând cu cele mai vizibile și hâde animale din tagma voastră de borfași de conștiințe, dar nu, nu doresc nimănui asta. Poate, prin absurd, o să înțeleagă toți măcar acum cât rău au făcut oamenilor și cât de strâmbă a crescut țară asta căreia voi i-ați turnat otravă la rădăcina, nu apă.)”

CITEȘTE ȘI: „Sunt fata răpită”. Nici operatoarea de la 112 nu a crezut-o, tratând-o rece și cu suspiciune

 Fost realizator de emisiuni la Realitatea lui Kuzmin Gușă, Alexandru Cumpănașu este, printre altele, președintele Coaliției Naționale Pentru Modernizarea României (CNMR) și fondatorul Asociației pentru Implementarea Democrației (AID), două ong-uri cu care a făcut avere din parteneriate cu statul.

În urmă cu 10 ani, Cumpănașu era acuzat în două plângeri penale, formulate de fostul șef al DGA, Irinel Păun, că a primit de la un alt fost șef al DGA, Marian Sântion, logistică pentru funcționarea unui ONG. La sfârşitul lunii septembrie a anului 2006, ministrul de atunci al internelor, Vasile Blaga, a aprobat un referat înaintat de către fostul director al Direcţiei Generale Anticorupţie, procurorul Marian Sînţion, referitor la încheierea unui protocol de colaborare între MIRA, prin DGA, şi Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID-România). La 2 octombrie 2006, între cele două instituţii s-a încheiat parteneriatul cu pricina, luând astfel fiinţă Centrul National de Voluntariat pentru Integritate (CNVI), organism ce are rolul de a atrage societatea civilă în activităţile de prevenire a faptelor de corupţie desfăşurate conform legii de către DGA”.

La sfârşitul anului 2009 Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei a primit de la Interne suma de 3.788.008,10 lei (peste 900.000 de euro) cu destinaţia „Dezvoltarea si consolidarea Centrului National de Integritate”.

În 2016, Curtea de Conturi a descoperit că Ministerul de Interne, sub conducerea lui Gabriel Oprea, a plătit din bani publici prezența ong-ului condus de Alexandru Cumpănașu în sediul instituției. Mai precis, este vorba despre un imobil dat în folosință gratuită Asociației pentru Implementarea Democrației, pentru care Ministerul a plătit inclusiv cheltuielile de întreținere, deși contractul încheiat cu organizația neguvernamentală nu prevede acest lucru. „Pentru un imobil dat în folosință gratuită Asociației pentru Implementarea Democrației (AID) au fost achitate de către entitate cheltuieli cu utilități, deși Protocolul de Parteneriat nr. 17841/28.09.2007 nu prevede această obligație”, se arată într-un raport al Curții de Conturi.

De altfel, Alexandru Cumpănașu se regăsea, în 2015, pe lista de profesori ai Școlii politice a UNPR, unde preda un curs de Politică Externă și Diplomație. Cumpănașu a fost prezent la toate evenimentele publice organizate de Academia de Științe ale Securității Naționale, a lui Gabriel Oprea. El apare și în poza de grup făcută cu ocazia conferinței de prezentare a ASSN, din 17 iunie 2015, fiind așezat chiar în rândul al doilea, în spatele lui George Maior.

Anul trecut, Ministerul Culturii a alocat un milion de lei unui proiect de Centenar realizat de ONG-ul lui Alexandru Cumpănaşu, Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei. Proiectul a inclus şi o emisiune difuzată la România TV. Mai multe detalii pe g4media.ro.

Alte dezvăluri despre Cumpănașu puteți citi urmând linkurile de mai jos: 

Curtea de Conturi cere Ministerului de Interne să scoată din sediu ong-ul lui Cumpănașu

Un milion de lei de la Ministerul Culturii pentru ONG-ul lui Alexandru Cumpănașu. Proiectul de Centenar include și o emisiune la România TV

Cumpănașul integrităţii

Alexandru Cumpănaşu îşi continuă dezinformarea ca ziarist la Realitatea TV

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.