”Ciastushka” lui Dodon de la MAEIE. Reactivarea conservelor rusești

Înaripat de discursurile sale glorioase de la ONU și de la Consiliul Europei, de întrevederile istorice cu toți liderii mondiali, Dodon și-a continuat vizitele oficiale, de această dată, la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Vedeta numărul unu a politicii externe moldovenești a tras o ”ciastushkă” de toată frumusețea și admirația de s-a auzit tocmai la Kremlin și în fundul... Kamceatkăi. La sigur că le-a ”răvășit și tămăduit suflețelul”, în primul rând, experților în războaie civile și a stopării vărsării de sânge pe Nistru, reprezentanților marcanți ai națiunii civice moldovenești și conservelor rusești, care s-au reactivat în ultima perioadă, încurajați și susținuți plenar de diversele fundații pe filiera moscovito-berlineză.

Dodon a descoperit, în sfârșit, ”calea a patra” a politicii externe echilibrate, ceea ce înseamnă că totul rămâne echilibrat pe vechi, adică menținem intact status quo cu tot cu armata rusă de ocupație, cu armata propagandistică și mediatică rusească, cu războiul hibrid în toată amploarea lui doar ca ele să fie echilibrate și să convină Moscovei.  Молодцы, просто молодцы, ребята! (Bravo, băieți !). Poate n-ar fi reușit Dodon, dacă nu-l ajutau discipolii redutabili ai lui Voronin în ale diplomației și relațiilor internaționale.

Acesta nicidecum nu este un pamflet, ci o realitate tristă și jalnică în care am ajuns. Am scăpat de Plahotniuc ca să-l acceptăm pe Dodon vedetă în toate, nu și fără contribuția unora dintre noi? L-ați dorit atât de mult, admirați-l!

P.S. După prânz ”conțărtul” continuă cu ambasadorii la sediul președinției: în program doar ”ciastushki”!