Cozmin Gușă, delir folcloric ANTIJUSTIȚIE la VASLUI: „Kovesi a luat un baros în cap!”. Analistul politic a ordonat ca burtierele REALITĂȚII să mintă ca la RTV


Cozmin Gușă, delir folcloric ANTIJUSTIȚIE la VASLUI: „Kovesi a luat un baros în cap!”. Analistul politic a ordonat ca burtierele REALITĂȚII să mintă ca la RTV

Țopăieli, chiote, tropăiel, desene bizare pe un flichart și virulente discursuri anti-justiție în așa-zisa Caravană a lui Cozmin Gușă ajunsă, vineri seară, într-unul din cele mai sărace județele ale țării, Vaslui. Proprietarul postului Realitatea, analistul-moderator de emisiuni penibile, de inspirație otvistă, în care tarafuri, lăutari și soliști de muzică populară cântă și dansează, în pauzele dintre „discuții”, a dat ordin ca burtierele Realității să mintă mai ceva ca ale RTV-ului, televiziunea prietenului Ghiță, cu care s-a văzut și împozat recent la Belgrad.

Astfel, hora zbuciumată a unor dansatori din Vasluiul roșu și sărac a evoluat în prime time sub titlul de „Breaking News”, o astfel de atenționarea fiind folosită, de regulă, de posturile serioase atunci când se produce un eveniment de interes național sau mondial care afectează sau interesează un număr important de persoane. Un ansamblu folcloric, fie el și din Vaslui, care își rupe pingelele în direct, cel mai probabil la ordinele lui Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean PSD, poate fi „breaking news” cel mult pentru Octavian (Tavi) Hoandră, un fanfaron duplicitar și vomitiv, care l-a slugărit ani de zile cu devotament pe șantajistul turnător la Securitate Sorin Roșca Stănescu, fost director al ziarului ZIUA.

După ce ansamblul și-a exorcizat folclorul, pesedistului Dumitru Buzatu (alintat cu „Mitică” de judoka de la Realitatea) a tras, de mai multe ori, pielițele zbârcite peste ochii decolorați ca marea care scaldă țărmurile săraciei pe care o administrează în interesul partidului-mafie și a emis o „remorcă”, cu dumf de prună, despre situația lui Kovesi: „LCK trebui judecatî prin consecințele activității pi cari a dispus-o în fruntea DNA-ului, prin cari a făcut foarti mult rău sistemului de justiție în totalitati și prin faptul că ia a crezut că ari un rol reglator în societati șî în ceea ce privești personalitățîle, șî în ce privești ieconomia și chiar dacî a primit, că sunt mulți care îț dau ordine...”

Gușă: „Kovesi a luat un baros în cap...”

Hoandră: ”Nimeni nu ar trebui să treacă prin așa ceva. I-am văzut pe atâția cu cătușe...Eu o compătimesc și pe doamna Kovesi, cum l-am compătimit și pe Varujuan Vosganian în Senatul României când trebuia să i se dea votul să fie arestat”.

Unul dintre cele mai agresive deliruri antijustiție din emisiune i-a aparținut  fostului arbitru internațional Adrian Porumboiu, poate cel mai bogat om din județ: „oricine are o problemă cu justiția, el este acostat, îndrumat să spună de mine, de dumneata, de oricine cine ce vrea adevărat, neadevărat. Și te trezești cu un dosar penal. Și te cheamă, devii suspect, poate și inculpat, deci este o degradare a nației noastre prin faptul că....io înțeleg să anunți când cineva face o crimă, când cineva face un lucru „abdominabil” (citat exact din marele arbitru inernațional, n. red) e normal să anunți, dar când tu să anunți pe cineva cu fel de fel de minciuni ca tu să scapi...numai cu un singur gând că tu, dacă ai comis niște fapte reprobabile, ți se va înjumătăți pedeapsa sau vei deveni colaboratorul lor (...)

Eu am și o deformație profesională, admir necondiționat poziția judecătorului. Numai că nu este corect ca cineva să te țină în spate și să-ți facă dosare penale numai să vadă dacă ești rezistent sau nu la anumite lucruri. După opinia mea sunt niște mârșăvii care ar trebui întrerupte. Dar cine să le întrerupă pentru că pe toată lumea, în ultima perioadă, n-auzim, în ultimii 15 ani, decât vorbindu-se despre justiție?!”.

Formidabilul scriitor de cărți de care nu a auzit nici măcar șeful său de partid care citește doar literatură volatilă pe baza de alcool, peremistul Corneliu Bichineț, în prezent deputat PMP, a simplificat, cu accent moldovenesc lacrimogen, situația Laurei Codruța Kovesi într-un „crochiu”: „LCK este un om rău. Ați vorbit foarte frumos, ca un scriitor, de lovitura de baros. Eu cred că doamna Kovesi este pregătită să ia în serie de aici încolo câteva lovituri de baros. Eu am fost boxer...șapte-opt ani de zile am fost campion...și ca-n Lăpușneanu <veți da samă, domană> ”.

Varujan Vosganian: „observați ce discuție elevată avem...cu atâtea trimiteri literare”.

Gușă: „Noi o avem pe femeia asta, care pentru noi care știm mai multe e limpede că a fost o unealtă și acum, din poziția de unealtă, tace în continuare. Ce e pentru tine, Tavi, asta?”

Tavi (Hoandră): „Eu o privesc ca pe un caz tragic. Era un copil când a fost selectată la o cabană la munte...”

Gușă: „Laura Codruța Kovesi? La o cabană, la munte, a fost selectată să fie șefă?”

Tavi: „Da...la o cabană. Lângă Mureș. Și, în locul ei nimeni n-ar fi rezistat, cred că nici noi, între presiunea unui șef de stat, unui șef de servicii secrete...nu cred că avea încotro. Și cred că lumea ar fi dispusă chiar să ierte. Eu însumi aș fi dispus să iert pentru că sunt creștin și justiție fără iertare nu există, dar dacă ar spune...Eu cred că nici Elena Udrea nu mai are mult până vorbește pentru că Traian Băsescu nu a fost bărbat”

Porumboiu: „Nu e de vină biata femeie. Sunt cei care i-au făcut statuie, mă scuzați de expresie, și au dat-o de sus până jos și au dat...era să zic o prostie...cu medalii și femeia chiar a crezut că e adevărat ce face...”

Apoi s-a intrat din nou în Breaking News cu „Tinerii cu drag de folclor” și „Hora din străbuni”, s-a vorbit de unirea sau neunirea cu Republica Moldova, Ponta care a dat ordin să-i fie furată averea lui Porumboiu, Plahotniuc, iar scriitorul penal Varujan Vosganian a desenat cu roșu și verde o aglomerație de căi ferate și autostrăzi care vor lega Bucureștiul de Moldova și care vor ajungea până hăăăt departe dincolo R. Moldova, probabil până în stepele siberiene dacă nu chiar dincolo de ele. Demagogul ALDE cu cioc a adus și el un „breaking news” din viitor: „acest drum a fost introdus în 2021 într-un program european care se cheamă facilitatea de conectivitate europeană”.

O emisiune de TREI ORE și 27 de MINUTE în care nu s-a alocat nici măcar o secundă situației dezatruoase economice a Vasluiului, sărăciei, lipsurilor acute și șomajului care decimează un județ al cărui PIB continuă să fie - chiar și după uriașa „creștere economică” pesedistă - cel mai mic pe cap de locuitor (mai jos decât în Botoșani sau Teleorman), într-un clasament dat publicității recent de Comisia Națională de Statistică, Institutul Național de Prognoză și BNR. Ai zice, ascultându-i pe Gușă, Hoandră, Buzatu, Bichineț, Vosganian sau Porumboiu, că zeci de mii de vasluieni au luat drumul străinătății pentru că-i alerga Kovesi cu cătușele ca să-i abuzeze pe partea de justiție, nu pentru că nu au ce pune pe masă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.