Cutremur pe scena politică din Moldova: Socialiștii lui Dodon au depus moțiune de cenzură împotriva guvernului Maia Sandu, din care fac și ei parte


Cutremur pe scena politică din Moldova: Socialiștii lui Dodon au depus moțiune de cenzură împotriva guvernului Maia Sandu, din care fac și ei parte

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), care face parte din coaliția de guvernare, a depus azi o moțiune de cenzură împotriva guvernului Maia Sandu, potrivit deschide.md. Moțiunea este citită chiar în aceste momente în plenul Parlamentului, iar votul trebuie dat în maximum 72 de ore.

PSRM-ul președintelui pro-rus Igor Dodon a respins astfel inițiativa premierului Maia Sandu, care și-a asumat răspunderea pe o modificare legislativă care i-ar permite să numească procurorul general.

În replică la anunțul PSRM, Maia Sandu a spus că ”funcția de procuror general a fost tranzacționată pe sub masă. Am decis să procedez altfel”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.