Cutremurător: o femeie, controlor de tren, a fost condamnată 2 ani cu suspendare pentru o mită de 7 lei. PSD-ista Pintea, prinsă de procurori cu o șpagă de 120.000 lei, e apărată de politicieni, europarlamentari, miniștri, televiziuni, ziare și avocatul poporului! Pe culmile nesimțirii


Cutremurător: o femeie, controlor de tren, a fost condamnată 2 ani cu suspendare pentru o mită de 7 lei. PSD-ista Pintea, prinsă de procurori cu o șpagă de 120.000 lei, e apărată de politicieni, europarlamentari, miniștri, televiziuni, ziare și avocatul poporului! Pe culmile nesimțirii

Disidentul anticomunist și jurnalistul Neculai Constantin Munteanu (din 1980, principala voce a postului Radio România Liberă din München) compară, pe Facebook, cazul unei femei, controlor de tren, care, acuzată că a luat șpagă infima sumă de 7 lei, a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare, cu speța Sorinei Pintea, care deși a fost prinsă de procurori în timp ce dosea o șpagă de 120.000 lei, e apărată cu nesimțire strigătoare la cer de parlamentari și europarlamentari PSD, de unii miniștri PNL, de televiziuni și ziare, ba chiar și de avocatul poporului.

Podul.ro vă prezintă halucinanta situație expusă de Neculai Constantin Munteanu:

O femeie, controlor de tren, acuzată că a luat șpagă 7 lei, a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare.
7 lei! Mai puțin decât un pachet de țigări!

7 lei! O șpagă derizorie! Cei care au publicat informația n-au catadicsit să dea și numele infractoarei. Nimeni, absolut nimeni n-a sărit în apărarea ei.

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, este acuzat că a luat mită 10.000 de euro și 120.000 de lei.

Diferența între 7 lei și 10.000 de euro & 120.000 de lei fiind măricică, în apărarea Sorinei Pintea au sărit ca arși parlamentari, europarlamentari, miniștri, politicieni de toate culorile, ziare, televiziuni și chiar avocatul poporului.

Infractoarea fără nume, care a luat șpagă 7 lei, a recunoscut fapta și a precizat că a primit bani de la călători frauduloși fiind <obligată> de sistemul din care făcea parte, care o forța <să ia și să dea mai departe>, în caz contrar riscând <să-și piardă locul de muncă>.

Cazul și-a urmat cursul, infractoarea de șapte lei a atacat decizia instanței, iar judecătorii Curții de Apel Constanța au decis să o achite pentru cele două infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu. În schimb, controlorul de tren, care a pus la cale flagrantul, s-a ales cu o amendă de 1000 de lei.

Concluzia? Furați mult și fără rușine. Veți fi apărați de parlamentari, de europarlamentari, de miniștri, de politicieni de toate culorile, de ziare, de televiziuni și chiar de avocatul poporului”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.