Dăncilă anunță când se va discuta despre excluderea Anei Birchall din PSD. Viorica, deranjată de faptul că Iohannis a lăudat fostul ministru al Justiției din Guvernul ei


Dăncilă anunță când se va discuta despre excluderea Anei Birchall din PSD. Viorica, deranjată de faptul că Iohannis a lăudat fostul ministru al Justiției din Guvernul ei

Președinta PSD, Viorica Dăncilă, a fost întrebată marți seară la Antena 3 dacă o va da afară din PSD pe Ana Birchall. Astfel, Dăncilă a precizat că va fi luată o decizie săptămâna viitoare în CEx în privința Anei Birchall. Dăncilă s-a arătat profund deranjată de laudele pe care Klaus Iohannis i le-a adus Anei Birchall în cadrul ceremoniei în care Cătălin Predoiu a preluat portofoliul de la Justiție. 

"Este o mare nemulţumire în PSD legat de atitudinea doamnei Birchall. (...) Săptămâna viitoare avem CEx, în care vom avea o discuţie referitoare la doamna Ana Birchall. Doamna Birchall a fost revocată, dar preşedintele a refuzat să semneze. După elogiile pe care le-am văzut, înţeleg de ce", a declarat Viorica Dăncilă.

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis felicitări Anei Birchall pentru mandatul de la șefia Ministerului Justiției, întrucât au fost situații critice în care aceasta a luat poziții contrare abordării propriului său partid. 

"Am constatat că v-ați implicat total în rezolvarea problemelor care v-au revenit. Și doi: că au fost situații critice în care dvs. ați fost în contrasens cu conducerea Guvernului și a partidului de guvernare. Am apreciat această postură pe care ați avut-o pentru independența justiției și nu pentru politruci care au încercat să subjuge sistemul de justiție", a spus Klaus Iohannis.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.