Dăncilă calcă în picioare imaginea României. Rovana Plumb, susținută în continuare pentru funcția de comisar european

Viorica Dăncilă reacționează la votul din Comisia JURI a Parlamentului European, în urma căruia Rovana Plumb ar putea fi respinsă pentru funcţia de comisar european din partea României. Astfel, Dăncilă a anunțat că nu renunţă la propunerea făcută şi speră în continuare că Rovana Plumb va fi votată de Parlamentul European.

"Tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile - atât la votul din Parlamentul European, dar mai ales reacțiile celor din țară - nu mă face să am mai puțină încredere sau apreciere pentru Rovana Plumb, dimpotrivă. Rovana are, în continuare, susținerea mea necondiționată.

O cunosc de mulți ani, am muncit împreună, știu măsura profesionalismului Rovanei și a bunei-credințe cu care și-a făcut mereu treaba. Știu că ar exercita acest mandat de comisar european în bune condiții și am certitudinea că, pentru Rovana Plumb, spre deosebire de alții, ar prima întotdeauna interesele și politicile europene care contribuie la consolidarea proiectului european, așa cum guvernul nostru acționează. De aceea sper ca răspunsul comisiei JURI să fie unul pozitiv, în acord cu propunerea făcută de România și susținută de președintele Comisiei Europene", scrie Viorica Dăncilă pe Facebook.