Degringoladă în PSD. Un lider social-democrat cere demisia Guvernului Dăncilă și trecerea partidului în opoziție


Degringoladă în PSD. Un lider social-democrat cere demisia Guvernului Dăncilă și trecerea partidului în opoziție

Președintele organizației municipale PSD Bacău și primar al acelui oraș, Cosmin Necula, a scris pe Facebook un mesaj referitor la rezultatul alegerilor europarlamentare.

Mai precis, social-democratul cere demisia Guvernului Dăncilă și trecerea Partidului Social Democrat în opoziție fără personaje precum "Oprișani, Ștefănești și Bădălăi". Motivul pentru care Cosmin Necula cere acest lucru e reprezentat de semnalul pe care românii l-au dat la vot.

"Cred că poporul a spus Partidului Social Democrat suficient.

Este momentul să înțelegem mesajul pe care ni l-au transmis oamenii. Clar și transparent cetățenii spun că noi trebuie să plecăm de la guvernare.

Cred că este momentul să recunoaștem că acesta nu a fost un simplu vot, iar europarlamentarele din 2019 au echivalența unor alegeri parlamentare.

Acest vot ne delegitimează pentru a conduce Guvernul României. Consider că în actualul context european și național cei care au câștigat aceste alegeri trebuie să își asume guvernarea. Românii așteaptă ca un nou guvern să rezolve problemele acestei țări.

Totodată, am convingerea că România trebuie să aibă o opoziție de stânga puternică. Însă într-o opoziție de stânga veritabilă nu își mai pot găsi locul Oprișani, Ștefănești și Bădălăi!

Rezumând, doamna Dăncilă, vă rog să vă dați demisia!
Doamnelor și domnilor miniștri, vă rog să vă dați demisiile!

Astăzi, românii spun că PSD trebuie să fie în opoziție !", a scris Cosmin Necula pe Facebook.

De subliniat faptul că în municipiul Bacău, USR-PLUS a câștigat alegerile europarlamentare cu 30,33%, iar pe poziția a doua s-a clasat PNL cu 22,14%, iar PSD pe locul trei cu 18,92%. 

Totodată, în judeţul Bacău, PSD a câştigat alegerile cu 27,80%, fiind urmat de PNL cu 27,11% şi Alianţa 2020 USR PLUS cu 19,76%. Pe poziţia a patra s-a clasat Pro România cu 6,23%, urmat de PMP cu 5,40% şi ALDE cu 5,29%.

Astfel, putem trage concluzia că o parte din PSD-iști sunt disperați că nu vor avea șanse să câștige alegerile din 2020, locale și parlamentare, dacă partidul se află la putere și încearcă să joace cartea opoziției. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.