Doamna Dăncilă NU știe unde a fost parașutată! Istoria momentelor în care Dăncilă a greșit destinația


Doamna Dăncilă NU știe unde a fost parașutată! Istoria momentelor în care Dăncilă a greșit destinația

Ultima gafă a premierului Viorica Dăncilă, care a spus că se află în Hunedoara, deși era în Suceava, are în spate o serie întreagă de astfel de erori, unele cu consecințe internaționale. Și, pentru că gafele ei nu erau suficiente, li s-au adăugat și erorile ridicole ale staff-ului ei. Într-o vizită prin țară, elicopterul care transporta delegația guvernamentală a aterizat într-un sat unde nu-i aștepta nimeni: pilotul greșise destinația!

În 26 iunie 2018, a încurcat capitala Muntenegrului cu cea a Kosovo. „Mă bucur să fiu astăzi la Pristina, în prima vizită a unui prim-ministru român în Muntenegru”, a spus Dăncilă. Translatorul a sesizat greşeala şi a spus Podgorica, care este, de fapt, capitala Muntenegrului. Cu doar 11 zile anterior, ea uitase, în plină conferință de presă, numele premierului Estoniei, Juri Ratas, deși se întâlnise cu el de mai multe ori, pe parcursul a trei zile.

Acum câteva zile, prim-ministrul a crezut că este la Iași, deși se afla la Galați. „De aceea, dragi români, facem aici summit-ul de la Iaşi, scriem declaraţia de la Galaţi”, s-a corectat, din mers, Viorica Dăncilă.

Nici staff-ul nu a ajutat-o prea mult pe doamna premier: aflată în vizită în Neamț, în octombrie 2018, elicopterul ei a aterizat la Crăcăoani, în loc să se ducă la Roznov, pe malul râului Cracău. Dăncilă a coborât din elicopter, și-a exprimat mirarea că nu o așteaptă nimeni și, până la urmă, delegația a realizat că a greșit destinația. Acum câteva zile, în Gorj, elicopterul care o transporta a avut probleme să aterizeze din cauza unor vaci care ocupaseră heliodromul improvizat pe un teren de fotbal.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.