El este șeful Gărzii de Mediu București: poze la bustul gol, bețivăneală, legături dubioase și venituri nedeclarate


El este șeful Gărzii de Mediu București: poze la bustul gol, bețivăneală, legături dubioase și venituri nedeclarate

Garda de Mediu din București este acea instituție care nu găsește niciodată sursele de poluare, în timp ce bucureștenii abia pot respira.

Instituția este condusă din 2015 de Viorel Ionel Glăman, care nu s-a remarcat cu absolut nimic pe plan profesional, dar în schimb s-a făcut remarcat prin numeroasele fotografii pe plajă, la bustul gol, alături de Serghei Mizil, o beizadea care a profitat din plin de regimul lui Ceaușescu, fiind fiul liderului comunist Paul Niculescu Mizil. 

Glăman este etichetat în postări în care apare la bustul gol în fața unei mese pline cu sticle de băutură sau chiar călărind un porc tăiat de Crăciun. ”Grup organizat” sau ”Weekend de sfârșit de sezon cu bețivii mei” sunt o parte dintre expresiile folosite la descrierea imaginilor postate. 

Sub conducerea sa, Garda de Mediu a afirmat că în București nu a existat anul trecut niciun depozit ilegal de deșeuri, prin urmare nu a dat nicio amendă, transmite G4Media. 

De amintit că instituția care trebuia să apere sănătatea bucureștenilor nu a avut nicio reacție în zilele de duminică și luni, când în București s-au înregistrat niveluri alarmante de poluare cu microparticule și alte substanțe toxice. 

CITIȚI ȘI: Poluarea sufocă bucureștenii: Alexe anunță controale! Caramitru explică cârdășia de milioane dintre mafie și autorități în cazul arderii deșeurilor

CREDIT DE 100 DE MII DE EURO, VENITURI NEDECLARATE ȘI AFACERI DUBIOASE 

Șeful Gărzii de Mediu din București nu poate fi etichetat ca persoană transparentă, în ciuda faptului că ocupă o funcție publică. 

Glăman a câștigat, în 2018, suma de 44.551 de lei, adică 3.700 de lei pe lună, iar în 2017, a câștigat și mai puțin, adică 3.000 de lei pe lună, salariul mediu pe economie de azi.

În anul 2017, Glăman a luat un credit bancar de 520.178 de lei, aproape 110 mii de euro. În Declarația sa de avere din 2018 și 2019 nu apare vreun bun mobil sau imobil achiziționat de familia Glăman din acest credit.

De asemenea, conform anchetei, soția sa a avut în 2018, ca stomatolog la Administrația Spitalelor București numai 18.600 lei pe an, adică 1.550 lei pe lună. 

Familia Glăman este implicată în mai multe afaceri, inclusiv imobiliare, sediul Poliției Municipale Târgu-Jiu fiind în proprietatea lor (investigația integrală pe Newsweek.ro). 

VIOREL GLĂVAN, DESPRE POLUAREA DE DUMINICĂ: ”A FOST UN FENOMEN METEO” 

Șeful Gărzii de Mediu din București a afirmat că poluarea de duminică spre luni din Capitală s-a datorat unui fenomen meteo, nicidecum din cauza fumului degajat de tonele de deșeuri arse:

”Pentru poluarea de duminică, să vorbim concret. Am o adresă de la Administrația Națională de Meteorologie în care ne spune negru pe alb că, duminică dimineața, în București a fost o inversiune termică favorizând mișcări ale aerului până la 100 de metri deasupra solului și menținerea unor particule de aer umed. Pe fondul acestui fenomen meteorologic și industria care a mai rămas în București - cele 69 de mari instalații de ardere pe care le controlăm săptămânal și șantierele care sunt poluatori atmosferici... a dus la chestia asta”, a declarat el, citat de Digi24.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.