Emilia Șercan, critici dure la adresa lui Cioloș: "A ratat această oportunitate!" ERORILE comise de liderul PLUS


Emilia Șercan, critici dure la adresa lui Cioloș: "A ratat această oportunitate!" ERORILE comise de liderul PLUS

Dezvăluirea pe care istoricul și scriitorul Marius Oprea a făcut-o pentru Podul.ro (o puteți consulta AICI) privind formațiunea lui Dacian Cioloș, PLUS, conform căreia în spatele partidului fostului premier se află securistul Alexandru Iordache a stârnit numeroase controverse. Au urmat două episoade prin care Dacian Cioloș a încercat să răspundă acuzațiilor, dar a eșuat în ochii multora prin reacții precum: 1. i-a stigmatizat pe toți românii ca având conexiuni cu Securitatea; 2. s-a străduit să combată dezvăluirea lui Marius Oprea încercând să îl decredibilizeze prin faptul că poartă numele de familie al generalului izmene. 

Al doilea episod s-a derulat sub forma interviului pe care Cioloș l-a oferit sâmbătă, 19 ianuarie, pentru publicația PressOne (îl puteți citi AICI), interviu care a stârnit noi dezamăgiri. Reamintim că Dacian Cioloș NU a infirmat absolut deloc informațiile publicate de Podul.ro. Cunoscuta jurnalistă Emilia Șercan a publicat duminică, 20 ianuarie, o analiză pe rețeaua socială Facebook în care punctează erorile pe care Dacian Cioloș le-a comis:

Citiți integral analiza Emiliei Șercan:

"Cu toată părerea de rău o spun: Dacian Cioloș a avut o oportunitate de a clarifica chestiunea înființării PLUS în interviul pe care i l-a luat ieri Bianca Felseghi pentru PressOne, însă nu a făcut-o.

Când nu ești tranșant, când nu explici în detaliu și când nu îți asumi lucruri, vei fi în permanență vulnerabil și atacabil. Iar Dacian Cioloș și PLUS au de tras acum după ei o tinichea zornăitoare, care va produce mult zgomot pe scena politică.

- Nu a spus exact cine a avut ideea înființării unui al doilea partid și cum a ajuns Adrian Iordache să se ocupe de asta. Nu a spus dacă l-a cunoscut personal pe Adrian Iordache înainte de înființarea PLUS și dacă au discutat lucrul acesta împreună.

- Să spui că nu te-a interesat cine s-a ocupat de crearea partidului care pentru mulți oameni reprezintă alternativa la politica de cloacă din prezent, nu ține nici măcar de zona amatorismului. Nu poți fi credibil afirmând așa ceva.

- Spune că nu știa cine dintre colegii de la Platforma România 100 erau la curent cu ideea înființării PLUS. Nu poți să ai ambiții politice, dar la nivel public să pari dezinteresat de fundația partidului pe care îl conduci și mai ales de culisele de partid.

- Evită să recunoască faptul că sora lui lucrează în DIPI, serviciul secret al Ministerului de Interne, mai cunoscut sub numele de "doi și un sfert". Nu înseamnă nimic lucrul asta, dar este nevoie de onestitate și transparenţă pentru a avea o clasă politică mai bună.

Aceste clarificări sunt încă necesare în primul rând pentru oamenii care au avut încredere în Dacian Cioloș și au acceptat, fără ezitare, să se înscrie în PLUS. Apoi, niște răspunsuri au nevoie și votanții, dar și potenţialii votanți ai PLUS. Și toți cei care speră la o altfel de clasă politică și la un altfel de viitor social și politic pentru România", a scris Emilia Șercan pe Facebook

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.