Ex-pușcăriașul Adrian Severin, o nouă NESIMȚIRE: batjocorește memoria foștilor deținuți politic anticomuniști


Ex-pușcăriașul Adrian Severin, o nouă NESIMȚIRE: batjocorește memoria foștilor deținuți politic anticomuniști

Fostul pușcăriaș Adrian Severin a găsit de cuviință să comită o nouă nesimțire de proporții, luni, chiar în a doua zi de Paște, când s-a pretat să batjocorească, pe Facebook, memoria deținuților politic din timpul dictaturii comuniste, susținând că ”deținuții politici de astăzi” – Severin se referă, în fapt, la pușcăriașii și infractorii politici de drept comun, condamnați sau aflați în vizorul autorităților pentru săvârșirea de fapte de corupție – ar trăi o... dramă similară în România zilelor noastre.

”Gândul pios la deținuții politici din timpul comunismului nu trebuie să ne facă să îi uităm pe deținuții politici de astăzi. Dimpotrivă!”, s-a reprodus Adrian Severin, cu semnul execlamării, comițând mizeria incalificabilă de a-i compara pe deținuții politic ai dictaturii genocidare comuniste cu infractorii de drept comun ai regimului PSDragnea.

Obrăznicia lui Severin a fost taxată de internauți, printr-o serie de comentarii:

”Ce, te-oi crede si tu vreun detinut politic? Sunteti niste scursuri, niste paraziti ai tarii asteia pe care o defrisati si pe ai carei locuitori ii sugeti. Sunteti niste infractori ce trebuie sa se infrunte cu asumarea faptelor intr-un final. Cam asta sunteti, oricate pilde din Biblie ati posta. De cand citeaza din Biblie comunistii? Asta arata ipocrizia si joasa speta la care va dedati. Am auzit ca dati block, probabil ca din lipsa de neasumare. Mult succes cu mantuirea, dle severin. Pentru ca pildele si credinta din Biblie despre mantuire sunt si despre iubire”.

”Cum naiba, sobolan spagar ce esti, ai tupeul sa mai amintesti de detinutii politici din vremea comunismului? Ai fost un oportunist mizerabil intotdeauna si doar datorita unei justitii schioape mai ai posibilitatea de a scuipa teorii care nu intereseaza pe nimeni, asa cum guzganii imprastiau ciuma in evul mediu. Taci dracului si lasa lumea sa uite cu desavarsire de persoana infecta numita Severin, caci vremurile se schimba si poate pana la urma, daca mai chitcai mult, ajungi acolo unde trebuie, adica la tichidumba (parnaie-puscarie-inchisoare-racoare-mititica-gherla-țuhaus), sobolan scarbos”.

”Care deținuți politici de astazi? Inventii de propaganda”.

Șpăgarul Severin

Vă amintim că Adrian Severin a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în Parlamentul European, unde PSD-istul a acceptat bani pentru susținerea unor amendamente false (există probe video mai mult decât concludente), alături de europarlamentarul austriac Ernst Strasser, și de un altul, sloven.

Severin avea să fie eliberat după doar un an și două luni de închisoare, odată cu austriacul, numai că acesta din urmă și-a recunoscut fapta și nu a avut niciodată obrăznicia de a susține că ar fi fost victima vreunui ”stat paralel” (sau cine știe ce alte conspirații internaționale), așa cum se tot isterizează Adrian Severin (unul dintre foștii ideologi ai PSD). Recent, instanța supremă i-a respins fostului europarlamentar contestația în anulare.

Narațiunile Kremlinului

De notat că Severin nu este numai un fost pușcăriaș care susține cu agresivitate ofensiva PSD-ALDE îndreptată împotriva Justiției – fostul europarlamentar este, totodată, și un virulent critic al Uniunii Europene, rostogolind în mod uzual (alături de Adrian Năstase, Răzvan Theodorescu ș.a.m.d.) narațiuni predilecte ale Kremlinului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.