EXCLUSIV Andrei Năstase: Tensiunile de la Chișinău pot DEGENERA oricând! Judecătorii Curții Constituționale să DEMISIONEZE in corpore! MANEVRELE oligarhului Plahotniuc


EXCLUSIV Andrei Năstase: Tensiunile de la Chișinău pot DEGENERA oricând! Judecătorii Curții Constituționale să DEMISIONEZE in corpore! MANEVRELE oligarhului Plahotniuc

Noul ministru de Interne al Republicii Moldova – l-am numit pe juristul Andrei Năstase, co-președinte al Blocului pro-european ACUM – avertizează, în exclusivitate pentru Podul.ro, că amplele tensiuni de la Chișinău pot degenera oricând, în condițiile în care controversatul oligarh Vladimir Plahotniuc face totul pentru a dinamita instalarea Guvernului Maia Sandu, prin intermediul cozilor de topor postate în fruntea Curții Constituționale, dar și la șefia altor instituții-cheie de dincolo de Prut.

CITEȘTE și BREAKING NEWS: Președintele Igor Dodon, SUSPENDAT din funcție de Curtea Constituțională. Basarabia, pe un butoi de pulbere

CITEȘTE și BREAKING NEWS: Maia Sandu este NOUL PREMIER al Republicii Moldova. COMPONENȚA Guvernului. DESFĂȘURĂTORUL unei zile de FOC

De asemenea, Năstase susține că o serie de instituții media din România sunt racordate la buzunarele oligarhului Plahotniuc, ceea ce explică valul de manipulări. Ministrul Internelor solicită demisia in corpore a întregii Curți Constituționale.

Podul.ro vă prezintă declarațiile lui Andrei Năstase.

”Este intolerabil ce încearcă să facă oligarhul dictator Vladimir Plahotniuc, care se zbate să forțeze alegerile anticipate prin intermediul Curții Constituționale aservite, batjocorind astfel votul unui Parlament votat de popor, votul unui Parlament legitim.  

O minoritate nu poate dicta unei majorități alese de cetățeni în nicio democrație din lume. Așa ceva nu poate fi tolarat: o minoritate agresivă vrea să controleze o majoritate votată de popor. Curtea Constituțională nu se poate situa deasupra Constituției, datorită slujitorilor oligarhului Plahotniuc. Nu putem permite așa ceva.

Soluția nu poate fi decât demisia in corpore a reprezentanților acestei Curți Constituționale pe care Plahotniuc o controlează discreționar. Curtea Constituțională nu se poate situa înaintea Constituției. Soluția nu poate fi alta decât retragerea oamenilor postați de Plahotniuc în toate instituțiile-cheie ale statului: Parchet, Curtea Constituțională ș.a.m.d..

Votul Parlamentului este esențial, este legitim și trebuie recunoscut ca atare. Ieșirea din criză nu poate fi făcută decât prin permiterea instalării Guvernului Maia Sandu, care trebuie să înceapă să lucreze, așa cum a decis Parlamentul votat de cetățeni.  

Sper ca autortățile și presa din România să înțeleagă adevărata situație de la Chișinău. Aici, tensiunile pot degenera oricând.

Este clar că unele instituții media din România sunt susținute financiar de oligarhul Plahotniuc, de unde și numeroasele manipulări privind situația politică tensionată de dincolo de Prut”, a declarat Andrei Năstase, în exclusivitate pentru Podul.ro.   

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.