EXCLUSIV Sinistra pesedizare a ANCOM. Cine sunt clienții politici răsplătiți de GRINDEANU-premierul OUG 13 cu funcții bănoase în cadrul instituției pe care o gestionează


EXCLUSIV Sinistra pesedizare a ANCOM. Cine sunt clienții politici răsplătiți de GRINDEANU-premierul OUG 13 cu funcții bănoase în cadrul instituției pe care o gestionează

Salariilor deja colosale încasate de la ANCOM de fostul premier-OUG 13 Sorin Grindeanu, președintele politic al instituției, și de directorii autorității care reglementează piața de 3,4 miliarde de euro a comunicațiilor electronice, li se adaugă o situație absolut revoltătoare, în condițiile în care prin vistieria statului suflă vântul austerității.

Astfel, potrivit evz.ro, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) are din 18 iunie mai mult cu 71 de posturi, dintre care cinci sunt de conducere. Practic, președintele ANCOM, Sorin Grindeanu, prin Decizia 649/18.06.2019, urmărește, folosind celebra metodă „Schimbarea Organigramei”, înlăturarea din funcțiile de conducere a persoanelor incomode și pesedizarea instituției, arată Evz.ro într-un amplu material care poate fi citit AICI.

Printre beneficiari se numără soția fostului președinte PSD al Camerei Deputaților Valeriu Zgonea, Laura Zgonea, numită secretar general, asimilat directorului executiv, deși nu are experiența și competențele ocupării unui asemenea post, un fost viceprimar din Slobozia a ajuns director administrativ, un vicepreședinte al organizației de femei PSD este director de achiziții, un frate și o soră sunt șef serviciu, respectiv expert, șeful cancelariei vine de la PSD Timiș etc. Evident că au fost cooptați și câțiva membri de vază ai ALDE, arată evz.ro.

Asta în condițiile în care bugetul de stat s-a cam golit, iar ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, cere tuturor instituțiilor publice „reducerea numărului de angajați și/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale“, deoarece bugetul „nu acoperă plata integrală a salariilor“ pentru ultimul trimestru!

Podul.ro a obținut în EXCLUSIVITATE, prin metode jurnaliste specifice, numele unora dintre beneficiarii de partid care se înfruptă din această sinecură uluitoare:

Gemma Iosip Lazăr- Director Achiziții (vicepreședinte la org de femei PSD);

Cristina Scurtu- Șef serviciu Investiții (venită din Primăria București – membru PSD);

Adrian Leoarda- Șef serviciu Achiziții Operaționale(venit din Primăria București – membru PSD);

Valentin Băcanu, fost viceprimar Slobozia, Director Administrativ și Achiziții (PSD Ialomița);

Gheorghe Drăguț- șef Serviciu Planificare (adus de președintele ANCOM - PSD);

Florian Gomoi- Serviciul Administrare Patrimoniu (consilier al Președintelui la MCSI din perioada Ponta - PSD);

Florin și Mioara Baranga, frate și sora - Șef Serviciu Administrare Patrimoniu, respectiv expert la Serviciul Planificare (fost șef de cabinet la MCSI al Președintelui ANCOM, apoi la SGGuvernului, în timpul mandatului de prim ministru - PSD);

Alexandru Chirilă- Șeful Cancelariei Președintelui ANCOM (adus de la Timișoara, fost 2 și un sfert - PSD);

Laura Zgonea-- Director al Secretariatului General al președintelui ANCOM (a treia doamna Zgonea);

Radu Cristian Tutu- consilier al președintelui ANCOM (fost la MCSI, ceva stele albastre);

Elena Vasile(- consilier, protejată președintelui ANCOM - PSD);

Cosmin Cernat- mare jurist de investigare a dușmanilor revoluției din trecut (angajat la recomandarea d-nei Firea).

PSD-izare via ALDE:

Mădălina Gavrilă- viitor Director Administrativ, actualmente Șef Departament Administrativ;

Liviu Nistoran- consilier al vicepreședintelui ANCOM E. Lovin;

Zoe Ghinescu- consilier al VP ANCOM Lovin, trezorier ALDE etc.

Potrivit hotnews.ro, salariul mediu net pe instituție, în 2018, a fost de 7.603 lei.

Grindeau avea un salariu net lunar de 8.892 lei, dar, potrivit propriei declarații, de la 1 ianuarie, leafa i-a crescut la 35.000 de lei pe lună. Cei doi vicepreședinți ai autorității aveau în 2018 salarii de 7.780 lei, în timp ce salariile medii nete pentru directorii din instituție au fost de 16.225 lei, în 2018, se arata într-un răspuns transmis de ANCOM la interpelarea unui deputat PNL.

La sfârșitul lui decembrie 2018, Grindeanu a anunțat însă că salariul său urma să crească la peste 35.000 de lei începând din luna ianuarie 2019. Mai mult, preciza acesta, bugetul de venituri și cheltuieli pe 2019 al autorității prevede creșteri salariale pentru toți angajații, pentru că autoritatea ar fi avut în conturi peste un miliard de lei anul trecut, datorită excedentului acumulat în ultimii 10 ani.

Dezmățul financiar din anumite instituții de stat este cu atât mai revoltător cu cât în zona teatrului, de exemplu, se întâmplă o adevărată tragedie, zeci de angajați fiind concediați peste noapte, iar alte sute de colaboratori având de încasat sume restante pe luni de zile.

Actrița Dorina Chiriac pe pagina sa de Facebook: „Ce se petrece acum în teatre nu se cheamă CONCEDIERI MASIVE, ci DESTABILIZARE.

54 tehnicieni din TNB. 31 tehnicieni din ArCub. Sute de actori colaboratori neplătiți de atâtea luni în absolut toate teatrele. Teatre aflate în faliment. Festivaluri rase complet. Proiecte înghețate. 
Toate astea înseamnă vieți puse în pericol. Concedierea unui singur om afectează existența celor de care depinde încadrarea lui în muncă. Familii afectate, colegi rămași afectați de faptul că nu își pot continua activitatea cu echipe știrbite masiv.

Lovitură? Da. 
De ce nu există conștientizare în opinia publică? Pentru că societatea noastră nu înțelege importanța manifestării culturale în viața sa. Nu găsește importantă spiritualitatea sa individuală hrănită prin teatru. Teatrul nu e o nevoie imediată. Arta nu e o utilitate. 
Arta e despre sinele omului, iar asta e ceva ignorat de mai bine de o sută de ani.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.