EXCLUSIV: Un VETERINAR, parașutat de PSD-ALDE în conducerea Ministerului Culturii, se joacă de-a documentele CLASIFICATE


EXCLUSIV: Un VETERINAR, parașutat de PSD-ALDE în conducerea Ministerului Culturii, se joacă de-a documentele CLASIFICATE

La conducerea Ministerului Culturii, după frizeri și bucătari, alături de care am fost nevoiți să celebrăm Centenarul, am ajuns la… veterinari. Mai exact, recent, la Ministerul Culturii a fost numit un nou secretar general adjunct, un domn pe nume Adrian Vasile, care beneficiază de o vastă experiență în lumea animalelor.

Domnul veterinar este pus pe treabă, dar contrar legislației: Adrian Vasile dorește să își constituite cabinet, la care nu are dreptul din postura de secretar general adjunct. Mai mult, potrivit surselor Podul.ro, Vasile depune eforturi însumate pentru a aduce în Minister, pe bază de nepotism (și în condițiile în care toate posturile sunt blocate!), persoane care nu au nici cea mai mică legătură cu fenomenul cultural mioritic (sau de prin alte părți).

Aceleași surse susțin că Adrian Vasile apelează în mod uzual la diverse forme de constrângere, neavând cunoștințe și nefiind vreun ”virtuoz” al legislației, deși dumnealui se proclama atotștiutor, existând documente care atestă că noul secretar general adjunct dorește să coordoneze Compartimentul de Informații Clasificate din Minister, contrar legislației, care prevede că numitul compartiment se află sub coordonarea conducătorului instituției, conform Art. 41 din Legea 182/2002 (adică, sub jurisdicția PSD-istului Valer-Daniel Breaz).

Mai mult, au fost semnate ordine privind delegarea competențelor, ordine contrare legislației în vigoare, prin presiuni și promisiuni făcute unor persoane, cărora li s-au făgăduit funcții călduțe și bine remunerate. De menționat că secretar general adjunct Adrian Vasile nu deține nici autorizație ORNISS, deși conform documentelor a condus Compartimentul de Informații Clasificate din minister. 

Ca o paranteză, sursele citate ne-au precizat că Adrian Vasile se tot îmbrățișează cu o doamnă pe holurile Ministerului, doamnă care este președintele Sindicatului Culturalia, dânsa fiind, întâmplător, un funcționar public asupra căruia planează suspiciuni de incompatibilitate, iar colegii nu cunosc modalitatea în care această doamnă a ajuns în Minister (pe cai mari, firește).

Se pare că activitatea funcționarilor publici e, mai nou, strict secretă, deoarece nici să tragi cu pușca nu găsești pe site-ul Ministerului vreo informație despre Adrian Vasile.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.