Fabuloasa amnistie fiscală de care a beneficiat pensionarul de lux Victor Ciorbea. ANAF-ul l-a iertat pe acolitul mafioților politici de o datorie uriașă


Fabuloasa amnistie fiscală de care a beneficiat pensionarul de lux Victor Ciorbea. ANAF-ul l-a iertat pe acolitul mafioților politici de o datorie uriașă

Acolitul mafiților politici care au vrut să-și subordoneze justiția, fostul Avocat lacom al Poporului Victor Ciorbea, a beneficiat recent de încă un suport financiar consistent din partea statului, pe lângă pensia specială uriașă pe care i-o plătește poporul pe care nu l-a reprezentat niciodată, de aproximativ 160.000 lei/an.

Astfel, potrivit Europa Liberă, Ciorbea și soția sa, Lacrima, au fost recent fericitții beneficiari ai unei amnistii fiscale în urma căreia li s-au șters datorii de 270.000 de lei, achitând „doar” 100.000 de lei din suma uriașă pe care o datorau statului.

Potrivit sursei citate, Ciorbea nu mai plătise din 2008 asigurările de sănătate, iar din 2013, nici impozitele pe venit. În aceeași situație se afla și soția sa, Lacrima, alături de care are o firmă de avocatură.

Victor Ciorbea adunase astfel la ANAF impozite pe venituri și pe asigurările de sănătate de peste 165.000 de lei, iar o ordonanță de urgență pe care Guvernul Dăncilă a dat-o în august l-a înscris în lista celor care beneficiază de ștergerea penalităților. I s-au șters peste 115.000 de lei și a achitat doar 50.000, cât câștigă într-o lună împreună cu soția sa. În cazul Lacrimei Ciorbea, suma totală a datoriilor era de 210.000 și i-au fost șterse 150.000.

În aceeași categorie cu Victor Ciorbea se mai află și primarul PSD al sectorului III, Robert Negoiță, care nu a plătit 50 de milioane de lei la bugetul de stat.

Din declarația de avere a lui Ciorbea la finalul mandatului rezultă că, 2018, alături de soția sa, fostul Avocat al Poporului a avut venituri de 600.000 lei/an. Ciorbea a avut 150.000 de lei/an salariul de avocat al poporului și o pensie de 157.560 lei/an. Soția a câștigat ca avocat anul trecut 93.000 de lei și a avut o pensie de 199.200 de lei. Asta ar însemna un venit de 50.000 de lei/lună al familie, în care intră și pensiile speciale ale soților Ciorbea, mai scrie Europa Liberă. Mai multe detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.