Fabuloasa bogăție de pe insulă a familiei de bugetari Goleac. Au infestat instituțiile publice și au ajuns milionari: tatăl - șef ADP Sector 4, mama - subprefect, fiul - șef Poliția Locală, amanta - consilier la Gospodărire Comunală


Fabuloasa bogăție de pe insulă a familiei de bugetari Goleac. Au infestat instituțiile publice și au ajuns milionari: tatăl - șef ADP Sector 4, mama - subprefect, fiul - șef Poliția Locală, amanta - consilier la Gospodărire Comunală

Mâna dreaptă a primarului Daniel Băluță sau chiar primarul din umbră al sectorului 4, după unele păreri din interiorul instituției, directorul ADP Marian Goleac a fost în weekend-ul 19-21 iunie, deci la doar două zile după ce DNA l-a pus sub acuzare, să vadă cum merg lucrările la o vilă în construcție din insula grecească Eghina. A fost însoțit de consilierul local PSD Mircea Balmuș și de alte persoane. Bunii săi prieteni și parteneri de afaceri, interlopii din Clanul Sportivilor, nu au fost invitați. Poate pentru că aceștia or fi deja plecați la haciendele lor din America de Sud. 

CITEȘTE ȘI: Terifiant! Bucureștiul, oferit de PSD pe tavă celor mai temuți interlopi din oraș. Clanuri mafiote sângeroase au acces la baza de date a Evidenței Populației și pot afla orice despre oricine

Potrivit Libertatea, curtea vilei de pe malul mării Mediterane este plină de lămpi și cișmele ca în Sectorul 4, dar și de materiale de construcții pe care le-a descărcat o dubă a societății Rosal, firma care face curat în același sector.

Soția lui Marian Goleac, Maltida Nicoleta, este subprefectul Bucureștiului, numită de guvernul Dăncilă și păstrată de guvernul PNL, iar fiul Antonio Goleac este la doar 29 de ani unul dintre șefii Poliției locale a Sectorului 4, care ar fi fost infestată cu membri temutei grupări interlope Clanul Sportivilor în compania cărora mezinul a fost fotografiat recent.

Deși a lucrat doar la stat, având o scurtă carieră de plimbător de hârtii pe la ANAF și au fost ani în care leafa sa de bugetar abia dacă a sărit de 2000 de lei, micul Antonio are o bijuterie de mașină, Mercedes-AMG GT, în valoare de cel puțin 150.000 de euro, dar și un Audi A7. Mașinile, ca și alte bunuri, sunt ținute pe firme sau pe numele unor interpuși, susțin diverse surse din apropierea familiei Goleac.

”În Eghina și-au cumpărat proprietăți Goleac și Băluță, și aici au discuții cu alți politicieni și cu oamenii de afaceri care au contracte cu primăria”, spun funcționari ai PS4, citați de Libertatea.

La jumătatea lunii iunie, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Marian Goleac, directorul interimar al SC Amenajarea Domeniului Public din Sectorul 4, pentru înșelăciune în formă continuată, potrivit unui comunicat al DNA.

Marian Goleac a ocupat, timp de peste zece ani, funcţii cu putere de decizie în administraţia locală folosindu-se de o diplomă de bacalaureat falsificată, obținând ulterior și două licenţe la „fabrica de diplome" de la Universitatea Oradea.

Potrivit Rise Project, Goleac a coordonat pe echipele de campanie ale fostului primar Vasile Mihalache în anii 2000. Inițial, a fost numit șef la Direcția Inspecție Generală din primărie (2001). Tot în era lui Năstase, Goleac s-a mutat la ADP4 ca director adjunct (2004), iar în 2010 a devenit director al firmei.

ADP, firma condusă de Goleac, a câștigat un contract-cadru cu valoare maximă de jumătate de miliard de lei cu Primăria Sectorului 4 pentru amenajarea domeniului public. Printre obiective – îngrijirea parcurilor, construirea de terenuri de joacă și fântâni cu îngerași. Achizițiile făcute de ADP Sector 4 nu sunt publice, nimeni nu știe prețurile produselor și serviciilor cumpărate de Primărie – via firma lui Goleac.

Gurile rele spun însă că „regele panseluțelor” s-a îmbogățit, la nivelul milioanelor de euro, cumpărând ani de zile la suprapreț floricele, gazon și boscheți pentru spațiile publice aflate în administrarea ADP, motiv pentru care punerea lui sub acuzare pentru o diplomă falsă este mult, mult prea puțin față de furăciunile abominabile comise de acest individ.

Goleac cel bătrân are o relație apropiată cu o tânără blondă arătoasă, care este consilier la Gospodărire Comunală, direcţia care trebuie să controleze ADP-ul condus de Goleac. Potrivit cancan.ro, cei doi discută problemele de serviciu la un restaurant din Parcul Tineretului sau într-un imobil din apropiere.

Potrivit ziuanews.ro, secretara lui Goleac, Luiza Maria Băluş, este sora unuia din sefii Clanului Sportivilor, Mircea Băluş, cunoscut în lumea interlopă ca Mircea Nebunul. Conform ultimei declarații de avere, soțul noului subprefect al Capitalei, Marian Goleac, încasează ca șef al ADP Sector 4, circa 53.000 de euro pe an, din "salarii și venituri asociate salariilor". Tot ziuanews.ro mai scrie că Marian Goleac controlează un restaurant cu terasă la intrarea în parcul Orășelul Copiilor.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.