FOTO Daniel Florea, prins cu o nouă escrocherie, de peste 100 de mii de lei. Cum își face edilul pesedist campanie electorală pe banii cetățenilor


FOTO Daniel Florea, prins cu o nouă escrocherie, de peste 100 de mii de lei. Cum își face edilul pesedist campanie electorală pe banii cetățenilor

Primarul PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, poate cel mai risipitor edil din țară, a mai dat o gaură considerabilă în buget, aspect devoalat de sociologul Mircea Kivu care s-a bătut și în instanță pentru a scoate la iveală jaful pesedist cu pricina. De subliniat că Primăria Sector 5 nu a vrut să furnizeze inițial informațiile de interes public, fiind vorba de o lipsă totală de transparență.

Concret, Daniel Florea a cheltuit 121.000 de lei din banii cetățenilor pentru a achiziționa 55 de cuburi luminoase care sunt inscripționate cu inițialele numelui edilului pesedist

Kivu a ironizat modalitatea pesedistului de a face campanie electorală, spunând că #DF nu vine de la inițialele numelui edilului pesedist, ci de la #DoarFură

Kivu, pe Facebook: "In sfârșit, după 5 luni si o plângere în contencios (mulțumesc avocatei Simona Calapodescu pentru asistența pro bono), Primăria sectorului 5 a binevoit să-mi răspundă la întrebările privind minunatele cuburi pe care le puteți admira în diverse locuri din sector.

Ei bine, am aflat că noi, cetățenii sectorului 5, am plătit pentru fiecare din cele 55 de cuburi cu led înăuntru câte 2.200 de lei, fără TVA. Prin achiziție directă (evident), de la firma WEADVERTISE FOR YOU SRL. În total, 121.000 de lei, bani cu care se puteau cumpăra 240 de tablete bunicele, cu sim, pentru tot atâția copii necăjiți din sector.

Din răspunsul primit nu m-am lămurit ce înseamnă "identitatea vizuală" #DF, rămân la impresia că #DoarFură". (citiți și AICI, pe ziare.com, mai multe detalii)

Răspunsul Primăriei S5 pentru sociologul Mircea Kivu: "Ansamblurile casete luminoase cu leduri reprezinta obiecte de identitate vizuala. Aceasta identitate vizuala se realizeaza printr-un set de instrumente care urmaresc aceeasi orientare/directie stabilita pentru a crea o imagine unitarp si distincta pentru a putea fi incadrate de public ca fiind generate, derulate si materializate de Primaria Sectorului 5. Astfel ca semnificatia inscriptiei "#DF5" este de a stabili un raport pozitiv cu cetatenii, acest proces fiind similar relatiilor dintre persoane si de a dobandi o valoare identitara a institutiei".

Florea este același primar care a organizat un concert de sute de mii de euro pe bani publici pentru a i se aduce elogii, cel care a oferit pixuri de lux pe post de pomană electorală către profesori și, totodată, cel care a achiziționat seturi LEGO la un preț enorm.

Puteți citi AICIAICIAICIAICI și AICI mai multe detalii despre motivele pentru care Daniel Florea nu trebuie să câștige încă un mandat de edil.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.