Gabriela Firea intră în jocurile lui Putin de la Chișinău! S-a înfrățit cu primarul pro-rus Ceban, locotenent al lui Dodon și combinator al lui Plahotniuc


Gabriela Firea intră în jocurile lui Putin de la Chișinău! S-a înfrățit cu primarul pro-rus Ceban, locotenent al lui Dodon și combinator al lui Plahotniuc

Deși e primăriță la București de ani de zile, timp în care nu a vorbit niciodată despre Basarabia sau despre dezideratul Unirii, remarcăm că a fost nevoie ca omul rușilor – l-am numit pe controversatul socialist Ion Ceban – să câștige Primăria Chișinăului, pentru ca PSD-ista Gabriela Firea să ”înfrățească”, pe hârtie, cele două capitale ale aceleiași Românii.

Concret, săptămâna trecută, Firea și-a trimis omul de casă – viceprimarul Aurelian Bădulescu, notoriu pentru limbajul său imund și pentru numeroasele sale derapaje din spațiul public – pentru a semna înfrățirea Chișinăului cu Bucureștiul, fluturând astfel o nouă hârtie electorală.

Reamintim că Ion Ceban este unul dintre principalii locotenenți ai socialistului Igor Dodon, cel mai opulent președinte pro-rus din istoria Basarabiei, fiind, prin chiar fișa postului, un inamic declarat al oricărui tip de unionism ori apropiere de România. De altfel, Ceban este cunoscut drept un antiromân patologic.

CITEȘTE și EXCLUSIV General cu două stele, Cristian Eremia îl laudă pe Putin mai ceva ca Scânteia pe Ceaușescu! Eremia a activat ca diplomat militar în Ambasada României de la Moscova și a fost locțiitor al șefului Direcției Informații Militare din MApN

Nu în ultimul rând, actualul primar al Chișinăului a fost acuzat dincolo de Prut, în repetate rânduri, atât de presă cât și de oameni politici, de combinații cu oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc, pe care Departamentul de Stat al SUA l-a declarat, chiar zilele trecute, persoană indezirabilă pe teritoriul Statelor Unite.

De notat că, după acest episod, la rampă a ieșit și ambasadorul SUA în Republica Moldova, Derek Hogan, care le-a transmis socialiștilor, în frunte cu Dodon, că problema corupției și a atacurilor la statul de drept nu se termină doar prin sancționarea lui Plahotniuc, aluzie la finanțările rusești pe care Dodon și socialiștii le-au primit din Bahamas prin intermediul unui păienjeniș de offshoruri, afacere care duhnește, printre altele, și a spălare de bani – mai multe detalii AICI

Vă amintim că singura dată când premierul Ludovic Orban a vorbit despre Basarabia, a făcut-o foarte pe scurt, avertizând că acolo are loc ”o involuție”, odată cu instalarea guvernului pro-rus Chicu.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a anunțat, pe 16 ianuarie, la întâlnirea anuală cu ambasadorii străini, că România va mai finanța în Republica Moldova doar proiecte dedicate cetățenilor, mergând direct spre comunități și evitând ”intermediarii” politici, întrucât nu e deloc sigur că guvernul pro-rus de la Chișinău își mai propune ca obiectiv menținerea și avansarea parcursului european.

Cu toate acestea, dincolo de recentele poziționări explicite ale SUA, partenerul nostru strategic, și în pofida reținerilor cât se poate de legitime ale oficialilor români – repetăm: Dodon și guvernarea sa își iau lumina de la Kremlin –, iată că incorigibila PSD-istă Gabriela Firea intră în horă cu socialiștii Moscovei, doar din meschine considerente electorale, disperată de faptul că toate sondajele îi transmit că nu are nici cea mai mică șansă să câștige un nou mandat la Primăria Bucureștiului.

Interesant e și că, fără de voia sa, Bucureștiul s-a ”încuscrit”, cum s-ar zice, cu Moscova, întrucât Ceban s-a deplasat în Rusia (imediat după ce delegația PSD-istă a revenit în România), pentru a parafa înfrățirea Chișinăului cu Moscova.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.