UPDATE. HAOSUL de la GEROTA. Acuzații grave despre situația dramatică a cadrelor medicale, sechestrate și lăsate să se contamineze reciproc : „Au fost amestecați pozitivi cu negativi, lăsați să se ucidă între ei”


UPDATE. HAOSUL de la GEROTA. Acuzații grave despre situația dramatică a cadrelor medicale, sechestrate și lăsate să se contamineze reciproc : „Au fost amestecați pozitivi cu negativi, lăsați să se ucidă între ei”

Felul în care a fost gestionată situația dramatică de la Spitalul MAI Dimitrie Gerota, unde un ofițer rezervist a infectat zeci de cadre medicale mințind în privința deplasării în străinătate, ridică tot mai mult semne de întrebare și stârnește revolta opiniei publice, pe fondul unor acuzații deosebit de grave la adresa autorităților (medicale și din cadrul MAI) referitoare la interdicția medicilor de a vorbi public despre ce se întâmplă cu adevărat în interiorul unității spitalicești.

Pe lângă faptul că testarea s-a întâmplat după zile chinuitoare de așteptare, timp în care personalul medical, suspect de infectare, a fost închis „ca animalele, într-o cușcă, contaminându-se reciproc”, iar parlamentarii suspecți de infectare cu coronavirus au fost testați în timp record, se pare că există cazuri noi despre care încă nu suntem informați.

Astfel, potrivit surselor Libertatea, pe lângă cele 22 de persoane de la Gerota testate pozitiv pentru coronavirus (dintre care doi sunt pacienți, iar restul cadre medicale), alte șapte persoane de la spitalul MAI ar fi fost testate pozitiv în noaptea de marți spre miercuri. În total fostul șef de poliție a ajuns la 49 de oameni infectați: medici, pacienți și rude, mai scrie Libertatea.  Managerul instituției, testat pozitiv și el, în urmă cu șase zile, a rămas până acum izolat în spitalul Gerota.

Silvia Costinean, medic la Marie Curie, scrie pe Facebook că doctorii și asistentele sunt amenințați, constrânși să nu vorbească despre ce se întâmplă cu adevărat în spitale.

„Primesc mărturii că doctorii și asistentele sunt amenințate cu sancțiuni dacă vorbesc, dacă spun adevărul despre ce se întâmplă în spitale. Ma gândesc așa: vor sancționa morții? LE: mai ales cei din spitalele assmb, dar nu numai. Sancționează cea mai drastică - desfacerea contractului de muncă. Culmea este ca aceasta sancțiune este salvatoare de viață, a celui care este sancționat, prin urmare nu este o pedeapsă. Doar pentru alții, cei care ar trebui ajutați”, scrie Silvia Costinean.

Alte mărturii postate pe Facebook vin să întărească această acuzație.

Actrița Natalie Ester a cărei mamă este medic: „Strigătul mamei îl strig eu acum, pentru că nu are FB. Are în schimb colegi (18!!!) personal medical de la Gerota care sunt luați în acest moment cu salvările pentru că, în sfârşit, au fost teste pentru ei. Şi au ieşit pozitiv. De zile întregi, medicii şi asistentele stau închişi acolo, fără nicio protecție. Au primit ordine verbale, domnule Arafat, de ce nu le-ați dat în scris?! - ca să nu părăsească spitalul. Au primit amenințări să nu divulge nimic. Cei care au rămas în spital, aşteaptă să le vină şi lor rezultatele. Închişi ca animalele, într-o cuşcă şi contaminându-se reciproc. Va răbufni tot şi va răbufni urât.
NU MAI MINȚIȚI! Si faceți ce trebuie făcut.”

Anemona Popescu, unul dintre cei mai tineri participanți la Revoluția din decembrie 1989: „DE CE MINȚIȚI? SUNT CAZURI MULT MAI MULTE!
Tocmai am aflat ca prietena mea, asistenta șefa de la gastro, spitalul Gerota, este infectata, este internata la reanimare la Babeș! Din data de 10 martie de când a fost dus acolo ofițerul pensionar de la MAI, spitalul a fost în carantină. Nu aveau teste, erau amestecați pozitivi cu negativi, lăsați sa se ucidă între ei. Arafat a zis ca este totul sub control, ca avem de toate, la fel ca la Colectiv! Hoți și mincinoși fără seama!”

UPDATE. Anemona Popescu a revenit cu o precizare pentru a ne cere să corectăm informația inițială: prietena sa, asistenta șefă de la Gerota, nu este la Terapie Intensivă cum aflase ea ințial, dar i-a mărturisit că se simte foarte rău. Are febră și o stare avansată de epuizare pe fondul zilelor de așteptare petrecute în izolare în incinta spitalului. Aștepată acum rezultatul radiografiei pulmonare.

Avocatul Doru Costea: "Acum înțelegeți de ce mai toți miniștrii sănătății, și guvernele iresponsabile în privința sănătății publice, ar trebui impuscați în piața publică? Au furat tot, au pus la pământ cercetarea virusologicà, Institutul Cantacuzino, producția de medicamente, infrastructură, personalul medical, nu avem rezerve pentru nimic. Voi pricepeți că ticăloșii ăstia au vândut timp de 30 de ani au furat cam tot ce se putea fură , iar în situații de criză e debandadă totală. Un județ are o singură izoleta care s-a stricat și nu se produce la noi, că s-a furat tot, filtre de la cehi, nema, că ăia nu mai dau decât pentru ei. Vorbeam cu doctorul Viorel Alexandrescu, fost șef al departamentului virusologic de la Cantacuzino, acum pensionar, care mi a explicat că institutul a fost deliberat distrus, deși era cel mai important din Sud Estul Europei, puteam face cercetare științifică de top, produceam vaccinuri și imunoprotectoare, pentru toată Europa, era de interes strategic, trebuia să fie superdotat, să se între că la NASA, doar că banii au fost furați.Dovadă capacității de cercetare o avem, statuia dr Cantacuzino este alături de cea a lui Pasteur, chiar la intrarea în Institutul Pasteur, la Paris. La vaccinurile antigripale i s-a propus un milion de euro șpagă pentru a le importa de afară de afaceriștii morții. A fost găsită altă soluție, a fost falimentat.
SRI. SIE? O glumă proastă, cumetri, veri și neveste, se dau în bărci la Paris la Disneyland.
Voi vă dați seama că în caz de război, scapă cine poate? Vom muri noi, pentru că ei vor fugi că șobolanii. Revin : o izoletă la un județ, și aia stricată. Muriți mă, ticăloșilor!"

CITEȘTE ȘI: Pacientul 36 cu COVID-19 care scuipă cadrele medicale a băgat zece paramedici SMURD în carantină! El a călătorit în Israel cu rezervistul MAI care a infectat 30 de persoane

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.