Împotriva protestatarilor pașnici, jandarmii fac exces de zel, dar în cazul ororii de la Caracal au refuzat inițial să intervină

Jandarmii au ca activitate predominantă gazarea cetățenilor pașnici și protejarea politcienilor PSD. În cazul ororii de la Caracal nu s-au sinchisit să contribuie cu același zel cu care au abuzat, agresat de nenumărate ori cetățenii care se opuneau regimului infracțional PSD. 

Un raport al Ministerului de Interne transmite că ofițerul care coordona acțiunea din noaptea percheziției de la casa lui Gheorghe Dincă i-a solicitat adjunctului șefului Grupării Mobile Jandarmi Craiova  să fie sprijinit cu 20 de jandarmi, dar a fost refuzat în primă instanță. 

"Polițistul a dispus șefului SAS să-i pună la dispoziție 2 grupe a câte 7 oameni pentru perchezițiile ce urmau a fi efectuate. Totodată, a luat legătura telefonic cu adjunctul șefului Grupării Mobile Jandarmi Craiova, colonelul B, solicitându-i să fie sprijinit cu 20 de jandarmi, însă acesta a refuzat, spunând că are oamenii în dispozitiv. Ulterior, comandantul IJJ Olt, domnul colonel D. a pus la dispoziție 10 jandarmi în sprijin pentru efectuarea perchezițiilor domiciliare, aceștia prezentându-se la ora 5:30 la sediul Poliției Municipiului Caracal", transmite Raportul MAI. 

Polițistul avea de acoperit cu forțe trei adrese în care se intra simultan pentru percheziții, la ora 6:00. A obținut sprijin în cele din urmă de la jandarmi, dar au fost trimiși numai 10 jandarmi, de la Inspectoratul din Slatina, se arată în documentul obținut de Digi24