UPDATE. În București începe nebunia! OPT CAZURI NOI! TREI sunt RUDE ale „pacientului 17”, internat inițial la spitalul MAI. Bolnavul le-a ascuns medicilor că fusese plecat din țară


UPDATE. În București începe nebunia! OPT CAZURI NOI! TREI sunt RUDE ale „pacientului 17”, internat inițial la spitalul MAI. Bolnavul le-a ascuns medicilor că fusese plecat din țară

UPDATE. Cine sunt cei 8 pacienți confirmați marți cu coronavirus. Informațiile au fost transmise de Grupul de comunicare strategică:
1. Femeie de 31 ani din județul Ilfov, contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în București.
2. Bărbat de 32 de ani din București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
3. Femeie de 30 de ani, gravidă, din București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Femeia are stare generală bună.
4. Copil de 3 ani din București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
5. Femeie de 36 de ani din București, care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la Institutul Matei Balș.
6. Femeie de 35 ani din București, care s-a întors în 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la Institutul Matei Balș.
7. Bărbat de 34 ani din București, care s-a întors în 27 februarie din Londra, s-a prezentat cu simptomatologie la Institutul Matei Balș.
8. Femeie de 41 de ani, care s-a întors din Germania, Munchen, în 7 martie. S-a prezentat cu simptomatologie la Institutul Matei Balș.

Distribuția cazurilor înregistrate în România: București - 11, Timișoara - 5, Hunedoara - 2, Gorj - 1, Maramureș- 1, Suceava -1, Buzău -1, Galați - 1, Olt - 1 și Iași - 1

ȘTIREA INIȚIALĂ. Fiul, nora și nepotul „pacientului nr 17”, internat la Spitalul Dimitrie Gerota, unitate sanitară a MAI, au fost testați pozitiv pentru coronavirus. Informația a fost făcută publică de primarul Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Cei trei au fost internați la Spitalul Victor Babeș din București. Nepotul are doar trei ani, dar copiii, din fericire, sunt mai puțini vulnerabili în fața acestui virus, toate cazurile de până acum prezentând forme ușoare.

Alte cinci infectări cu coronavirus au fost înregistrate, marți, în București, potrivit Grupului de comunicare strategică, citat de g4media.ro. Aceștia din urmă sunt un bărbat de 49 de ani care a luat virusul de la primul diagnosticat în București (un bărbat întors din Italia) și alți patru cetățeni întorși din Israel, Germania sau Marea Britanie.

În total, în România erau, marți după-amiază, 25 de cazuri de coronavirus.

Reamintim că „pacientul 17”, un fost ofițer în rezervă al MAI în vârstă de 60 de ani, fusese internat la Spitalul Gerota încă din 5 martie, nefiind însă testat până luni, 9 martie, pentru că ar fi prezentat „o simptomatologie atipică”, susțin cadrele medicale. El ar fi intrat numai la începutul lunii martie în contact cu cel puțin 120 de persoane, colegi de serviciu cărora le-ar fi împărțit mărțișoare.

Fostul ofițer ar fi fost în urmă cu trei săptămâni în Israel, unde sunt în momentul de față aproximativ 50 de cazuri de coronavirus. El nu ar fi declarat vizita în Israel în momentul internării, informând despre această deplasare abia mai târziu.

CITEȘTI ȘI: UPDATE. „Pacientul 17” ar putea declanșa în România situația din Italia. A intra în contact cu sute de persoane și a fost testat pentru coronavirus abia în a cincea zi de spitalizare, nefiind izolat de alți pacienți

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.