Inițiativă extraordinară: Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu anunță construcția unui spital modular pentru pacienții cu COVID-19 și ulterior pentru marii arși


Inițiativă extraordinară: Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu anunță construcția unui spital modular pentru pacienții cu COVID-19 și ulterior pentru marii arși

Inițiativele civice în această perioadă sunt cu adevărat impresionante, demonstrând că oameni cu bune intenții pot substitui tot ce nu a făcut statul român în anii de până acum. Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociației “Dăruiește Viață” pregătesc, iată, construcția unui spital modular pentru bolnavii de COVID-19. Spitalul urmează să fie gata în nu mai mult de patru săptămâni.

Spitalul urmează să fie amplasat în curtea Spitalului Elias din București și va fi dotat de Spitalul Elias și de Ministerul Sănătății. El va fi construit din fonduri strânse de asociația în cauză, pentru a suplini necesarul de locuri în spitalele din capitală. În aceste condiții, asociația “Dăruiește Viață" face apel la donatori din țară și din străinătate pentru a ajuta la strângerea banilor necesari pentru finalizarea acestui proiect foarte ambițios.

“Situația din sistemul medical românesc, aflat la limita avariei, modul de evoluție și de manifestare a bolii, precum și experiența altor state arată că România are nevoie crească urgent numărul de paturi pentru a putea trata bolnavii de COVID-19. Felul în care au procedat și alte țări, precum China, Spania, Franța, SUA, ne arată că ridicarea de spitale modulare poate să compenseze capacitățile reduse ale sistemului medical românesc, în condițiile în care COVID-19 înseamnă multiplicare exponențială și nevoia de a trata mulțipacienți, în același timp, pe o perioadă lungă de timp. Soluția pe care o propune Dăruiește Viață este construcția unui spital modular, pentru care a dezvoltat deja planul", arată Asociația Dăruiește Viață.

Asociația a trimis premierului Ludovic Orban și o propunere de a replica acest model în orașe din Moldova și Transilvania, astfel că acum se așteaptă un răspuns din partea guvernului, căruia i se va pune la dispoziție proiectul realizat de specialiști, dar și expertiza. Până acum, asociația lui Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu s-a implicat puternic în lupta împotriva COVID-19 și a direcționat toate fondurile către susținerea spitalelor cu echipamente de protecție și aparatură medicală către mai multe unități spitalicești din țară.

Mai mult, Oana Gheorghiu a precizat pe Facebook că la finalul pandemiei, unitatea medicală construită de Asociația Dăruiește Viață va fi transformată într-un spital de mari arși

Oana Gheorghiu: "La asta lucrăm de vreo 10 zile. Nu am zis nimic până nu am avut siguranța că putem face. Nu de alta, dar mai știm pe unii care ne-au promis vreo 8 spitale regionale, metropolitane, naționale, mondiale și de care le-or mai fi trecut lor prin cap și care acum își freacă mâinile de bucurie că au fugit la timp.

Facem un spital modular pentru tratarea pacienților diagnosticați cu COVID 19, cu forme grave sau critice, în curtea Spitalului Elias. Mulțumim conducerii acestui spital pentru curaj și asumare... am văzut zilele astea prea multă fugă de responsabilitate, așa că e bine să-i lăudăm pe cei care chiar merită.

La finalul pandemiei îl vom transforma în spital de mari arși, căci nu întrevăd prea mari șanse să avem unul adevărat în următorii ani. 

Vă rugăm să ne fiți alături, căci singure nu vom reuși. Avem nevoie de bani, de materiale, de echipamente, de voi toți.

Împreună trecem și peste asta.

sms 2 eur la 8826
donații pe www.daruiesteviata.ro".

Galerie foto cu proiectul spitalului: 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.