Klaus Iohannis o pune pe jar pe Rovana Plumb. Viorica, invitată la Palatul Cotroceni privind nominalizarea României pentru funcția de comisar european


Klaus Iohannis o pune pe jar pe Rovana Plumb. Viorica, invitată la Palatul Cotroceni privind nominalizarea României pentru funcția de comisar european

Președintele României Klaus Iohanis o invită pe Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni pentru consultări în legătură cu propunerea României de comisar european.

Consultările ar urma să aibă loc miercuri, 2 octombrie, iar președintele îi va cere, cel mai probabil, premierului să retragă nominalizarea Rovanei Plumb și să vină cu o altă propunere de comisar european. 

Redăm comunicatul Adminsitrației Prezidențiale:

"București, 30 septembrie 2019

Doamnei VASILICA -VIORICA DĂNCILĂ

Prim-Ministrul României

Stimată doamnă Prim-ministru,

În temeiul dispozițiilor art. 80 și ale art. 86 din Constituție vă invit pentru consultări miercuri, 2 octombrie a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni.

Consultările vizează aspecte legate de nominalizarea persoanei pentru funcția de membru al Comisiei Europene. Această chestiune reprezintă o problemă urgentă și de importanță deosebită pentru statul român.

La această întâlnire puteți fi însoțită de miniștrii de resort.

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

Klaus-Werner Iohannis", transmite Klaus Iohannis. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.