Liberalul care a picat Bacul cu 3.60 la Limba română face contestație. „Nu am făcut eu de 7-8, dar de un 5 cred că am făcut!”


Liberalul care a picat Bacul cu 3.60 la Limba română face contestație. „Nu am făcut eu de 7-8, dar de un 5 cred că am făcut!”

Reportajele despre examenele școlare de anul acesta sunt dominate de două subiecte aflate la poli opuși din punctul de vedere al performanței: profesorul de Limba română dintr-un sat din Buzău Cătălin Zaman ai cărui elevi au obținute rezultate extraordinare la Evaluarea Națională (din cei 21 de elevi, 4 au luat 10, iar 6 peste 9) și liberalul de la Vrancea Daniel Moroșanu, 42 de ani, care a picat Bacalaureatul din cauza notei rușinoase de la Limba română (3.60).

Un excelent reportaj despre minunatul profesor Zaman și elevii săi extraordinari găsiți AICI.

Moroșanu, prim-vicepreşedintele PNL Vrancea și consilier local de trei mandate la Vidra, a declarat, pentru News.ro, că a obținut 8.65 la geografie şi 7.55 la istorie și că a depus contestaţie pentru nota de la Limba și literatura română.

”Geografia mi-a plăcut, am învăţat-o repede, la fel şi istoria, dar de română mi-a fost frică. Nu a fost punctul meu forte şi m-am temut de ea”, a spus Moroşanu.

Cât despre studiile sale liceale atât de târzii, Moroșanu a povestit:
”Am făcut o şcoală profesională de mecanici auto, am terminat în 1995. Îmi plăcea domeniul, dar am şi vrut să-şi câştig repede propriii bani. Apoi, m-am înscris la seral în 2012. Am făcut şi o şcoală postliceală de tehnicieni silvici. Anul trecut m-am înscris la Bacalaureat, dar nu m-am prezentat pentru că nu m-am simţit pregătit. Anul acesta am vrut să repar greşelile tinereţii şi m-am luat de învăţat. Am învăţat cam cu 3-4 săptămâni înainte de Bacalaureat. A fost o provocare. Nu e uşor să te apuci de învăţat la 42 de ani”.

Consilierul local din Vidra a spus că, marţi, după ce a participat la şedinţa Consiliului Local, a mers să depună contestaţie, sperând să obţină nota 5 la română, cu atât mai mult cu cât a constatat că mulţi dintre absolvenţii de liceu sunt nemulţumiţi de notele primite, chiar dacă au avut note de trecere.

”Nu am făcut eu de 7-8, dar de un 5 eu cred că am făcut. După şedinţa de Consiliu Local am mers acasă şi am luat ad literam ce am făcut la română, iar eu cred că am făcut de un 5”, afirmă liberalul. 

Daniel Moroşanu a spus că a fost încurajat de soţie şi de fiul său de 20 de ani, care este student la Informatică, iar dacă nu va promova după recorectarea lucrării, se va prezenta din nou, la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului.

Sursa foto: Europa FM

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.