Liviu Dragnea îl are la mână pe directorul SRI. Ce jocuri face șeful PSD

Eduard Hellvig a împlinit, pe 2 martie, patru ani în funcția de director al SRI, iar în PSD, potrivit surselor Podul.ro, se discută intens despre debarcarea cât mai urgentă a acestuia și numirea unui om de-al lui Liviu Dragnea.

Totul stă la o distanță de un vot, o eventuală contestare de către președintele Klaus Iohannis a noii legi la Curtea Constituțională considerându-se că are puține șanse să treacă.

Legea – care îi vizează în primul rand pe Hellvig și directorul SPP, Lucian Pahonțu – a trecut tacit, în toamnă, de Camera Deputaților, zăbovind acum, ca o armă letală, în sertarele Senatului.

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a depus, în aprilie 2018, la Camera Deputaţilor, patru proiecte de lege în care propune ca directorii SRI şi SIE, adjuncţii acestora, directorul şi adjuncţii SPP, precum şi directorul şi adjuncţii STS să fie numiţi pentru un singur mandat care să nu poată depăşi durata de patru ani.

Plenul Parlamentului l-a validat pe 2 martie 2015, cu 498 de voturi ”pentru” și 15 ”împotrivă” pe Eduard Hellvig pentru funcția de director al SRI.