Mircea Sandu și soția, trimiși în judecată. Acuzațiile aduse de procurorii DNA

Fostul șef al Federației Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, cât și soția lui, sunt trimiși în judecată, potrivit unui anunț al DNA, sub acuzația de luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită.

Mircea Sandu și soția lui sunt acuzați că au luat mită în valoare de 724.000 lei pentru ca Federația să încheie două contracte de asistență juridică cu o societate de avocatură, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009. 

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile ce aparțin celor doi inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză”, se arată în comunicat.

 
Redăm mai jos comunicatul integral.

SANDU MIRCEA, la data faptelor președinte al Federației Române de Fotbal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită,

SANDU ELISABETA, soția primului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 02 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, în calitate de președinte al Federației Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soției sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mită, suma de 724.000 lei, de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăți de avocatură.

Banii respectivi au fost primiți de inculpat pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009.

În baza acestor contracte, în cursul anului 2011, societatea de avocatură a obținut de la Federația Română de Fotbal suma de 11.705.626 lei.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile ce aparțin celor doi inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză”.

Sursă foto: gsp.ro