Moise Guran, omul cel mai nou al politicii, a povestit despre relația sa „foarte bună” cu mafiotul Darius Vâlcov

Întrebat de Cosmin Prepliceanu în emisiunea „Jurnalul de Seară” despre relația cu Darius Vâlcov, eminența cenușie din timpul guvernelor marionetă ale lui Liviu Dragnea, Moise Guran a răspus senin: „foarte bună”.

Apoi a reformulat și a dezvoltat subiectul, bâlbâind destul de mult răspunsul: „Foarte bună până când s-a dovedit a fi penal. M-a invitat la Ministerul de Finanțe, am stat de vorbă, i-am explicat ce se întâmplă dacă...acolo n-au fost ideile mele, au fost ideile lor...să reducem TVA-ul pe alimente sau să reducem cota generală de TVA și te uiți mai departe ca efect în economie ce se întâmplă. Păi te uiți mai departe...în momentul în care reducem TVA-ul la alimente pentru că sectorul alimentar și industria de procesare reprezintă totuși 70% din ce consumăm, ca efecte ca și cum ai scădea impozitul pe salarii pentru angajați. Dacă reducem cota generală, dragă Darius, atunci s-ar putea să te inunde chinezăriile în România. Acest tip de dezbateri l-am avut...”.

Cât despre cât de în serios a fost luat de mafiotul Vâlcov, fostul jurnalist ajuns om nou în politică a răspuns că nu este convins că a ținut cont...„El nu a avut dezbateri doar cu mine, ci și cu alți jurnaliști. Acest lucru este frecvent în societate...”, a mai precizat Guran la digi24.ro.

Răspunsul lui Guran și dialogul acestui cu Prelipceanu pot fi vizionate AICI