Negocierile PNL-Pro România au eșuat. Ponta dă cu flit Guvernului Orban

Victor Ponta a anunțat că parlamentarii Pro România nu vor acorda votul de învestitură Guvernului Orban. Totodată, Ponta a precizat că dorește alegeri anticipate odată cu alegerile locale din 2020. 

"Nu era nicio surpriză că noi, cei de la Pro România, nu vom vota pentru învestirea Guvernului PNL. Nu e o surpriză nici pentru domnul Orban. Pur și simplu pentru că suntem un partid nou, în creștere, suntem singurul partid care în acest moment mai apără interesele oamenilor, ale celor de centru-stânga. Din acest motiv vom susține un Guvern doar atunci când vom fi convinși că proiectele de competență, de profesionalism, de interes pentru electoratul nostru sunt garantate și reprezentate. (...)


Ne-am înțeles pe un singur lucru. Vom susține, cei de la Pro România, alegeri anticipate pentru Parlamentul României. Din punctul nostru de vedere se pot realiza și au și sens pentru binele nostru, al tuturor să le facem odată cu cele locale, astfel încât din luna mai să știe lumea foarte bine cine e primar, cine e președinte de CJ, cine e parlamentar, cine e premier", a spus Ponta.