Nesimțirea lui Arafat: i-a trimis personal un elicopter turnătorului Pimen, dar NU a făcut asta niciodată pentru un medic, o asistentă sau pentru alți bătrâni confirmați cu Covid-19. NU ești prieten cu Arafat, mori în spital!

Scandalos de-a dreptul: Raed Arafat i-a trimis personal un elicopter arhiepiscopului Pimen, bolnav de coronavirus, pentru a-l aduce la București, la Balș, și s-a lăudat cu asta la Antena 3, deși el nu a trimis niciodată un elicopter pentru a salva viața unui medic, a unei asistente care s-a infectat tratând bolnavi sau a altor bătrâni depistați cu Covid-19.

Precizăm că Pimen (arhiepiscop al Sucevei și beneficiar de tratament preferențial) a fost un turnător prolific și venal al Securității. În Noaptea de Înviere, Pimen a interacționat cu numeroase alte persoane, în Suceava, focarul național al pandemiei.


Jurnalistul Mircea Marian (Newsweek) comentează acid, pe Facebook, gestul discreționar al dubiosului Arafat:

”N-am vrut să scriu asta ieri, fiindcă era zi de Paște, dar intervenția lui Raed Arafat la Antena 3, anunțând că arhiepiscopul Pimen, care are coronavirus, va fi adus cu elicopterul la București, e scandaloasă.

Am toată empatia față de acest om bătrân (Pimen are 90 de ani) și îi țin pumnii să supraviețuiască. Nu cred că în asemenea momente trebuie judecat după trecutul său – Pimen a fost turnător al Secu, un turnător asiduu din câte îmi amintesc, cu sentință definitivă.

Dar câți din cei infectați cu covid-19 au avut parte de un elicopter trimis de Raed Arafat personal, ca să fie aduși la Balș? Vreun medic, de exemplu? Vreo asistentă care s-a infectat tratând bolnavi? Eu nu știu de astfel de cazuri.

Aici nici măcar nu e vina lui Pimen. Ăsta e sistemul construit de dr. Raed Arafat, ca să fie clar că depinzi de el. Să fie clar că el, cu un telefon, te poate salva. Nu ești prieten cu dr. Arafat, nu ai telefonul lui, mori dracu într-un spital de mâna a IV-a, și dacă nu te dă gata covidu, prinzi măcar o nosocomială”.