NEWS ALERT! Carmen Dan, citată de procurori în Dosarul „10 august”. Procurorul militar Pîrlog, care s-a sesizat din oficiu, a refuzat să se prezinte la DIICOT


NEWS ALERT! Carmen Dan, citată de procurori în Dosarul „10 august”. Procurorul militar Pîrlog, care s-a sesizat din oficiu, a refuzat să se prezinte la DIICOT

Fostul ministru PSD al Afacerilor Interne, controversata Carmen Dan, ar fi fost citată de DIICOT în Dosarul 10 august. Dan urmează să fie audiată vinerea aceasta, potrivit unor surse g4media.ro

Carmen Dan, o apropiată și chiar intimă a lui Liviu Dragnea, s-a aflat la sediul Ministerului de Interne în seara de 10 august când jandarmii au intervenit brutal împotriva manifestanților aflați în Piața Victoriei, fiind considerată de mulți politicieni ai opoziției de atunci și de majoritatea protestatarilor rezist drept creierul întregii operațiuni și deci unul dintre principalii vinovați ai agresării miilor de cetățeni pașnici, aflați la protest inclusiv cu copii.

Procurorii au început audierile în dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei, miercuri (azi) fiind citat ca martor procurorul militar Bogdan Pîrlog care s-a sesizat din oficiu şi a demarat ancheta cu suspiciuni că jandarmii ar fi folosit nejustificat substanţe lacrimogene.

Pîrlog a refuzat să se prezinte ca martor la DIICOT, susținând că a fost citat nelegal, precizează g4media.ro.

El a trimis o adresă procurorului-șef adjunct al DIICOT în care precizează că a fost citat în calitate de martor la DIICOT, cu încălcarea Codului de Procedură Penală, care prevede că militarii se citează la unitatea din care fac parte, prin comandantul acesteia.

„În temeiul dispozițiilor art. 100 alin. 4 lit. f CPP, administrarea probei testimoniale constând în audierea subsemnatului ca martor este inadmisibilă, fiind contrară legii, având în vedere că persoana propusă ca martor a avut calitatea de organ de urmărire penală în cauză, s-a sesizat din oficiu în cauză, a dispus începerea urmăririi penale și a administrat probe. În acest sens a se vedea și încheierile din data de 04 septembrie 2018, respectiv 29 ianuarie 2019, pronunțate de Înalta Curte de Casaţie și Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr. 2018/54/2016”, explică Pîrlog.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.