UPDATE Președintele T.A.T.A. a fost arestat. Bogdan Drăghici ar fi abuzat-o sexual, ani la rând, pe fiica sa vitregă


UPDATE Președintele T.A.T.A. a fost arestat. Bogdan Drăghici ar fi abuzat-o sexual, ani la rând, pe fiica sa vitregă

UPDATE

Liderul T.A.T.A a fost arestat preventiv pentu 30 de zile, așa cum și-au dorit procurorii de la Parchetul Tribunalului București. Două ore s-a chinuit Bogdan Drăghici să îi convingă pe judecători că trebuie să fie cercetat în stare de libertate. 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Liderul T.A.T.A (Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor), Bogdan Drăghici, a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, bănuit că ar fi agresat sexual şi violat un minor. Potrivit mediafax.ro, victima ar fi chiar fiica vitregă minoră a lui Drăghici. 

Avocata mamei fetei a depus mai multe plângeri la poliție, iar anchetatorii au deschis dosar penal. Avocata susține însă că fiica vitregă nu ar fi singura victimă a lui Drăghici.

Bogdan Drăghici va fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, iar în prezent este reţinut în Arestul Central al Poliţiei Capitalei.

Potrivit surselor din anchetă, Bogdan Drăghici este acuzat că în perioada 2013-2016 și-a violat fiica vitregă. La vremea aceea, copila avea vârsta de 10 ani. Acesta ar fi atins-o în zona intimă și o obliga să întrețină relații intime cu el.

T.A.T.A. este o entitate care, de-a lungul timpului, a militat pentru drepturi egale între mămici şi tătici în familie, iniţiind mai multe acţiuni în acest sens. Câteva dintre aceste acţiuni sunt militarea pentru instituirea Zilei Tatălui sau sesizarea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării în privinţa unor declaraţii sau intenţii ale autorităţilor care ar fi fost defavorabile tăticilor.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.