Oroarea de la Caracal. Rezultatul testelor ADN: rămășițele osoase aparțin Alexandrei Măceșanu


Oroarea de la Caracal. Rezultatul testelor ADN: rămășițele osoase aparțin Alexandrei Măceșanu

Rămășițele osoase ce se aflau în casa lui Gheorghe Dincă, recoltate în urma primei percheziții, au fost verificate de către medicii legiști, informează postul de televiziune Digi24. Este vorba despre rezultatul testelor făcute de specialiștii din cadrul INML din București. ADN-ul aparține Alexandrei Măceșanu, fata în vârstă de 15 ani care a fost ucisă și violată.

„De-abia acum începe răzbunarea pe care cred că nimeni dintre cei care mi-au omorât nepoata și-o dorește. Ministrul Justiției l-a anunțat pe vărul meu de rezultat: se confirmă din păcate aceste date: ADN-ul Alexandrei din acea cenușă sau ce dracu era… oase, (coincide - n.r.) cu ADN-ul părinților”, a declarat unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpănașu, la Antena 3. 

„Din păcate copilul este mort, și acele analize confirmă că cenușa provine de la Alexandra. Ministrul Justiției i-a sunat pe părinții Alexandrei, pentru că a fost rugămintea mea ca nici eu și nimeni altcineva să nu știe înaintea lor. Au fost sunați și a vorbit cu ei. Acum sunt, pur și simplu, la pământ, după 8 zile de nesomn și de niște speranțe false date de niște cretini din instituțiile statului, dar pot să vă spun că mă gândesc la o contraexpertiză. În acest moment este cel mai simplu pentru toată lumea ca mortul să fie vinovat și un psihopat să fie pedepsit, iar restul să scape. Nu voi lăsa lucrurile așa”, a mai spus Cumpănașu la România TV, vineri seara.

Institutul Național de Medicină Legală (INML) a transmis către DIICOT raportul de expertiză medico-legală antropologică privind examinarea materialului osos și dentar identificat în urma percheziției domiciliare efectuate la locuința lui Gheorghe Dincă, informează Mediafax.

„În cursul acestei zile, Institutul Național de Medicină Legală a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală antropologică privind examinarea materialului osos și dentar identificat în urma percheziției domiciliare efectuate la data de 27.07.2019 la locuința inculpatului Dincă Gheorghe. Având în vedere faptul că, până la acest moment, raportul asupra materialului genetic nu a fost transmis, iar rezultatele necesită a fi coroborate, opinia publică va fi informată ulterior asupra concluziilor acestora”, arată un comunicat emis de DIICOT.

Investigația va continua, căci în cadrul dosarului de la Caracal se fac cercetări în cazul a două crime. Se caută probe mai solide în cazul primei dispariții, a Luizei, fata de 18 ani. În privința Luizei probele aproape că nu există, ci doar o declarație de recunoaștere a crimei din partea inculpatului Gheorghe Dincă. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.