Pesedista care vindea petarde la tarabă: ”Sorina Pintea este pe moarte!”


Pesedista care vindea petarde la tarabă:  ”Sorina Pintea este pe moarte!”

„Să ne rugăm pentru sănătatea doamnei Pintea. Sorina Pintea este pe moarte, i se poate bloca esofagul, plămânii şi inima”, ar fi scris pe pagina sa de Facebook renumita consilieră guvernamentală Dana Rozalia Varga, ajunsă mai apoi, după căderea cabinelui Veorica Dăncilă, vânzătoare de petarde la bucată.

Într-adevăr, suspecta Sorina Pintea, care suferă de o boală autoimună, a reclamat, zilele astea, după ce a fost arestată pentru luare de mită în formă continuată, o stare de rău și a cerut să fie transferată din arestul poliției la Spitalul Sf Maria. În cele din urmă, organele de anchetă și cele de la arest au fost de acord ca Pintea să fie văzută de un specialist al spitalului invocat de ea. Medicul care a consultat-o a refuzat însă să fie complice la drama pusă în scenă de fostul ministru al Sănătății, suspectat de fapte grave de corupție, și a trimis-o înapoi în arest, concluzionând că este aptă pentru regimul de detenție.

Dana Rozalia Varga a mai fost protagonista unui scandal, în august anul trecut, când a postat pe pagina de Facebook o fotografie în care președintele Klaus Iohannis era comparat cu dictatorul nazist Adolf Hitler. Deși postarea a fost ștearsă la scurt timp, fotografia s-a viralizat pe rețelele de socializare și a determinat reacții virulente în societate, inclusiv din partea Institutului Național pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel”.

Pintea se află în arest preventiv, după ce Tribunalul București a luat această decizie, sâmbătă. Decizia nu este definitivă, dar până la judecarea apelului, fostul ministru trebuie să rămână în detenție. Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezentau 7% din valoarea unui contract.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.