Procurorii din CSM pun cu botul pe labe Secția bolșevică. Kovesi își poate exercita funcția de procuror în cadrul Parchetului General

Laura Codruța Kovesi a mai scăpat de o constrângere pe care Secția bolșevică dorea să o dispună. Concret, Secţia pentru procurori a CSM a respins joi, în unanimitate, o cerere depusă de Secţia bolșevică prin care se solicita încetarea delegării Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror la Parchetul General.

"Respinge, ca inadmisibilă, sesizarea nr. 1.172/P/2018 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, referitoarea la aplicarea art. 57 alin.7 din Legea nr. 303/2004, republicată. În emiterea soluţiei, Secţia pentru procurori a avut în vedere că solicitarea PÎCCJ - SIIJ, de a dispune încetarea delegării unui procuror ca urmare a luării unei măsuri preventive, a fost făcută în afara oricărui cadru legal. Hotărârile Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii pot fi cenzurate doar de către o instanţă de judecată, iar nu de către procurorii din cadrul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie", se arată în decizia CSM.

Amintim că pe 29 martie, Secţia bolșevică a cerut CSM încetarea delegării Laurei Codruța Kovesi în funcţia de procuror la Parchetul General.

Totodată, reiterăm faptul că tot joi, Secția pentru procurori a CSM a dispus un control al Inspecției Judiciare la Secția specială. 

CITIȚI ȘI: Secția pentru procurori a CSM a dispus un control al Inspecției Judiciare la Secția specială