PSD, demersuri pentru a reinstaura climatul economic marca Vâlcov. Senatorul Zamfir dorește să anihileze o OUG prin care s-au înghețat salariile demnitarilor și a fost oprită "Ordonanța lăcomiei"


PSD, demersuri pentru a reinstaura climatul economic marca Vâlcov. Senatorul Zamfir dorește să anihileze o OUG prin care s-au înghețat salariile demnitarilor și a fost oprită "Ordonanța lăcomiei"

Comisia de Buget și Comisia Economică din Senat, ambele sub controlul PSD, sub conducerea lui Daniel Zamfir și Viorel Arcaș, au adoptat un Raport Comun de respingere a OUG 1/2020, prin care Guvernul Orban a reparat multe dintre dezastrele pe care le-a provocat infama OUG 114 promovată de Dragnea și Vâlcov. 

Raportul a fost trimis spre adoptare către plenul Senatului, dominat de PSD cu majoritate confortabilă, Camera Deputaților fiind forul decizional. 

OUG 1 a fost publicată joi, 9 ianuarie, în Monitorul Oficial, fiind adoptată de guvern pe 6 ianuarie. Printre măsurile luate de guvern prin OUG se numără eliminarea taxei pe active bancare și a taxei de 2% pentru companiile din sectorul energetic, obligația de majorare suplimentară a capitalului fondurilor de pensii, dar și înghețarea punctului de amendă a fost înghețat la 145 de lei.

Mai mult, OUG adoptată de guvernul Orban prevede și încetarea detașărilor de la stat a mii de angajați din mediul privat, înghețarea indemnizațiilor pentru demnitari, înghețarea unor sporuri, suspendarea plății pensiilor speciale pentru aleșii locali.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.