PSD, demersuri pentru a reinstaura climatul economic marca Vâlcov. Senatorul Zamfir dorește să anihileze o OUG prin care s-au înghețat salariile demnitarilor și a fost oprită "Ordonanța lăcomiei"

Comisia de Buget și Comisia Economică din Senat, ambele sub controlul PSD, sub conducerea lui Daniel Zamfir și Viorel Arcaș, au adoptat un Raport Comun de respingere a OUG 1/2020, prin care Guvernul Orban a reparat multe dintre dezastrele pe care le-a provocat infama OUG 114 promovată de Dragnea și Vâlcov. 

Raportul a fost trimis spre adoptare către plenul Senatului, dominat de PSD cu majoritate confortabilă, Camera Deputaților fiind forul decizional. 

OUG 1 a fost publicată joi, 9 ianuarie, în Monitorul Oficial, fiind adoptată de guvern pe 6 ianuarie. Printre măsurile luate de guvern prin OUG se numără eliminarea taxei pe active bancare și a taxei de 2% pentru companiile din sectorul energetic, obligația de majorare suplimentară a capitalului fondurilor de pensii, dar și înghețarea punctului de amendă a fost înghețat la 145 de lei.

Mai mult, OUG adoptată de guvernul Orban prevede și încetarea detașărilor de la stat a mii de angajați din mediul privat, înghețarea indemnizațiilor pentru demnitari, înghețarea unor sporuri, suspendarea plății pensiilor speciale pentru aleșii locali.