PSD, între ghilotină și ștreang. Pesediștii se pregătesc să voteze împotriva propriei moțiuni de cenzură? Alegerile anticipate, un dezastru de proporții pentru PSD


PSD, între ghilotină și ștreang. Pesediștii se pregătesc să voteze împotriva propriei moțiuni de cenzură? Alegerile anticipate, un dezastru de proporții pentru PSD

După ce a izbutit absurda și caraghioasa performanță de a-și dărâma propriul guvern (cazul Grindeanu), PSD se pregătește acum, susține scriitorul și sociologul Sebastian Lăzăroiu, să devină singurul partid care, după ce a depus o moțiune de cenzură împotriva altui guvern, e pe cale să n-o mai voteze.

Aceasta în condițiile în care, explică Lăzăroiu, pe Facebook, alegerile anticipate înseamnă, indiferent de modul în care ne raportăm la ele, un adevărat dezastru pentru PSD.

De asemenea, sociologul susține că asumarea răspunderii pentru alegeri în două tururi reprezintă cea mai inteligentă mișcare politică de după 1990.

Vă prezentăm comentariul lui Sebastian Lăzăroiu:

”PSD a căzut pe gânduri. Singurul partid care a depus o moțiune de cenzură impotriva propriului guvern se pregătește să devină singurul partid care, după ce a depus o moțiune de cenzură impotriva altui guvern, e pe cale să n-o mai voteze.

Vă amintiți scena din Tom și Jerry în care motanul fuge după șoricel și frânează până face șanțuri când îi iese in cale dulăul cu șoricelul în brațe? Da, efect comic irezistibil. Dulăul aici e perspectiva alegerilor anticipate, șoricelul e acest PNL care guvernează cu 20%.

Trebuie să admit că mișcarea liberalilor cu asumarea răspunderii pentru alegerea în două tururi e cea mai inteligentă mișcare politică de după 1990. PSD trebuie să aleagă între ghilotină și ștreang, dar ezită, asudând abundent”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.