Rareș Bogdan, nemulțumit de indulgența Ordonanței militare: "Cu mângâieri pe creștet și recomandări de a nu face, nu merge la acest popor"

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat sâmbătă seara noi măsuri restrictive pe fondul epidemiei de coronavirus, adoptate prin Ordonanță militară.

Unele prevederi ale Ordonanței presupun doar recomandări, așa cum este prevederea legată de circulația persoanelor în afara locuinței / gospodăriei în intervalul orar 06.00 - 22.00.

CITIȚI AICI MAI MULTE DETALII: DOCUMENT Ordonanță Militară: se limitează drastic libera circulație, se închid mall-urile și bisericile

În acest context, eurodeputatul PNL Rareș Bogdan s-a declarat nemulțumit de existența unor recomandări și nu restricții în cadrul Ordonanței militare, întrucât poporul român este "profund indisciplinat" și "contestă autoritatea statului în mod ancestral".

"Cu mângâieri pe creștet și recomandări de a nu face, nu merge la acest popor", a mai subliniat liberalul. 

Eurodeputatul Rareș Bogdan, pe Facebook: "Curaj și hotărâre. În România nu merge din păcate cu recomandări, merge exclusiv cu interdicții și măsuri coercitive, dure, radicale. Suntem un popor profund indisciplinat, care contestă autoritatea statului în mod ancestral. Suntem mai italieni decât italienii, mai latini decât latinii și mai inconștienți decât orice națiune europeană. Nu vom reuși decât cu măsuri extrem de dure și exemple vizibile. Cu mângâieri pe creștet și recomandări de a nu face, nu merge la acest popor. Privind spre surorile mai mari de ginta latină, Italia și Spania, putem să înțelegem de ce să ne fie frică și ce greșeli să nu repetăm".