Răsturnare de situație în Moldova: Andrei Năstase, câștigătorul de drept al alegerilor pentru Primăria Chișinău din 2018

Astăzi, 8 octombrie, am asistat la o adevărată răsturnare de situație la Chișinău. Hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care au fost anulate alegerile locale din 2018, în urma cărora Andrei Năstase a fost ales primar al capitalei Republicii Moldova, a fost casată integral de Curtea de Apel. Astfel, alegerile locale de anul trecut au fost declarate legale, transmite deschide.md.

Instituția notează că se confirmă rezultatele alegerilor locale noi ale Primarului General al municipiului Chișinău, din 20 mai 2018 (turul I) – 03 iunie 2018 (turul II). De asemenea, se consideră ales în rezultatul alegerilor locale noi ale Primarului general al municipiului Chișinău candidatul Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”,  Andrei Năstase.

Andrei Năstase, actualul ministru de Interne din guvernul Maia Sandu și președinte al PPDA, a mai  candidat la funcția de edil al capitalei Moldovei, dar scrutinul din 3 iunie 2018, câștigat în fața lui Ion Ceban cu 52,57%, a fost anulat de instanță în perioada guvernării Partidului  Democrat, al lui Vlad Plahotniuc.

Totuși, chiar dacă Năstase este practic noul edil al Chișinăului, acesta urma să-și suspende funcția începând cu data de19 septembrie pentru a participa la alegerile locale din 20 octombrie.