Revoltătorul EXIL al comisarului GAVRIȘ, unul dintre cei mai buni profesioniști din Poliție. „Ce n-a reușit Carmen Dan face Marcel Vela, sluga lui Despescu”/„Slugile interlopilor execută profesioniștii!”


Revoltătorul EXIL al comisarului GAVRIȘ, unul dintre cei mai buni profesioniști din Poliție. „Ce n-a reușit Carmen Dan face Marcel Vela, sluga lui Despescu”/„Slugile interlopilor execută profesioniștii!”

Adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, comisarul Radu Gavriş, a fost detaşat la Poliţia Judeţeană Harghita pe o perioadă de şase luni, a anunţat marţi Poliţia Română într-un comunicat.

„Detașarea” comisarului Gavriș, cel care a condus vreme de 11 ani Serviciul Omoruri al Capitalei reușind performanța să aibă zero cazuri nesoluționate, a stârnit reacții virulente în presă și mediul online, două jurnaliste cunoscute - Emilia Șercan și Ioana Ene Dogioiu - exprimându-și public revolta față de ceea ce au catalogat drept o „o mare mizerie” și o răzbunare a lui Vasilescu”.

Decizia a fost luată, așadar, de şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, înainte ca acesta să îşi dea demisia pentru scandalul iscat după apariția în presă a unor imagini video în care era surprins discutând, în crucea nopții și la adăpostul unei biserici, cu lideri ai clanului Duduienilor.

Pare să fie, scrie și ziare.com, o reglare de conturi având în vedere conflictul dintre Gavriș și șefii din Poliția Română. Gavriș a ocupat până marți, 1 septembrie, funcția de prim-adjunct al șefului Poliției Capitalei, Bogdan Berechet.

Conflictul dintre Berechet și Gavriș a ajuns în atenția opiniei publice după ce Gândul.ro a publicat mai multe documente din care rezulta că Brechet îi solicita lui Gavriș date confidențiale („detalii operative”) dintr-un dosar de omor. Potrivit Gândul, Radu Gavriș a răspuns – prin două rapoarte adresate conducerii Poliției Române – că actele de urmărire penală și operative din acel dosar sunt nedestinate publicității, iar procurorul de caz cu care lucra polițistul a cerut confidențialitate totală. Detalii AICI.

Într-unul din rapoarte, Gavriș îi acuză direct de incompetență, pentru cazul Pian, pe șeful său și pe comandantul structurii Grupări Infracționale Violente, comisarul șef Marius Andrei (detalii AICI despre Marius Andrei, copilul de suflet al lui Marius Voicu, fostul șef al poliției Capitalei, demis cu ocazia scandalului polițistului pedofil). Gavriș dezvăluia că Secția 20 din Crângași a trimis o informare scrisă structurii conduse de comisarul șef Marius Andrei despre ce se întâmplă în locuința din sectorul 6 în care a fost ucis Pian. Locul devenise un cartier general al jucătorilor de barbut din București iar atmosfera era mereu tensionată. Gavriș precizează că structura Grupări Infracționale Violente ține direct de șeful Poliției Capitalei, iar vreme de opt luni de zile, informarea trimisă de Secția 20 nu a fost luat în seamă de comisarii Berechet și Andrei.

Gavriș este cercetat disciplinar pentru că ar fi acordat un interviu unui post de radio, dar și pentru că ar fi refuzat să participe la conferința de presă susținută de Berechet, imediat după moartea interlopului Emi Pian.

În urmă cu câteva zile, secretarul de stat Bogdan Despescu amenință cu demiterea celor care au "scurs" în presă imaginile care arătau întâlnirea nocturnă a capilor Poliției Române cu șefii clanului de interlopi Duduianu. „Detașarea” lui Gavriș pare să indice faptul că superiorii săi îl consideră a fi în spatele acelei „scurgeri”.

În ianuarie 2018, Radu Gavriş reușea să stârnească și mânia ministrul de Interne de la acea vreme, Carmen Dan, care îi cerea public să facă „un pas în spate”, după ce acesta declarase într-un interviu că modificarea Codului penal va duce la situaţii revoltătoare: ca un suspect de pedofilie să fie prezent la audierea victimei ori ca violatori şi criminali să nu fie pedepsiţi, pentru că imaginile filmate de camerele de supraveghere nu pot fi folosite de anchetatori.

Radu Gavriș este unul dintre cei mai reputați polițiști din țară și a anchetat cazuri complicate, unele cu mare încărcătură politică, așa cum ar fi moartea lui Bogdan Gigină, incendiile de la Giulești și Colectiv, polițistul pedofil, cazul Burnei, cazul Caracal.

Ioana Ene Dogioiu: „Rar am văzut o mizerie mai mare! Ce n-a reușit Carmen Dan face Marcel Vela, sluga lui Despescu. Unul dintre puținii profesioniști din Poliția Capitalei, Radu Gavris, cel care a scos din rahat cazul Caracal, este exilat 6 luni la Harghita prin ordinul partenerului la ceas de noapte al interlopilor, demisionarul Vasilescu. Slugile interlopilor execută profesioniștii!”

Emilia Șercan:Radu Gavriș este unul dintre cei mai buni polițiști pe care îi are România în acest moment. A fost șeful Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, iar în mandatul lui, acest serviciu a reușit să rezolve toate cazurile de crimă din București. Zero dosare cu autor necunoscut. Zero! Anul trecut, când a apărut cazul "Alexandra" de la Caracal, Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei a fost trimis să facă treaba IPJ Olt.

De ce nu a fost IPJ Olt în stare să facă ancheta la fața locului? Pentru că Poliția Română e deprofesionalizată la un nivel care atinge siguranța națională. Iar acest lucru începe de la Academia de Poliție, acolo unde nu se mai învață cum să faci o cercetare la fața locului, pentru că profesorii au transformat Academia de Poliție într-un cuib de impostori plagiatori. Vorba unui procuror care lucrează zilnic cu polițiști, cei tineri nu mai învață în Academie nici să completeze un proces-verbal, darămite să mai facă o cercetare judiciară, economică etc.

Apoi, deprofesionalizarea Poliției Române e accentuată de pensionările anticipate introduse de impostorul suprem Gabriel Oprea, care au grăbit plecarea din sistem a sute de polițiști abia ajunși la capacitatea și experiența profesională maximă pentru a performa. De la cine să învețe meserie studenții care termină Academia de Poliție când ajung în câmpul muncii dacă "bătrânii" sunt la pensie?

În tot acest peisaj - sumar prezentat - Radu Gavriș, care a fost adjunct al Poliției Capitalei până azi, a fost detașat dimineață ca adjunct la IPJ Harghita. Detașarea i-a fost semnată de Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, chiar înainte de a-și scrie propria demisie.

Sursele mele din Poliție spun că Vasilescu l-a bănuit pe Gavriș că a dat presei informații despre întâlnirea, noaptea ca hoții, pe care a avut-o cu interlopii. Iar ca răzbunare, Vasilescu i-a semnat lui Gavriș detașarea ca adjunct la IPJ Harghita și apoi și-a scris și el demisia din funcția de șef al Poliției Române. Ceva de genul: "Plec eu, Gavrișe, din funcție, dar atâta cât pot îți rup și ție capul!".

Situația în Poliția Română este foarte gravă, iar ceea ce am văzut în ultimele săptămâni este doar un mic vârf de iceberg. Ceea ce noi vedem că se întâmplă în clanurile interlope, cu ierarhii și rivalități, se întâmplă și în Poliție, care a devenit un adevărat câmp deschis - o arată răzbunarea de azi a lui Vasilescu pe Gavriș. Iar toate astea se întâmplă pentru că șeful de facto al Poliției, chestorul Bogdan Despescu, dincolo de faptul că este un tip manevrabil și chiar șantajabil din cauza tezei de doctorat plagiate, este un individ lipsit de anvergură. Și se mai întâmplă asta pentru că ai un ministru de Interne slab, încălecat de clanuri și găști. Și de alea din Poliție, și de alea din politică, și de alea interlope”.

Sursa foto: captură DIGI24

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.