„Rusia nu e un stat care are un serviciu secret, ci un serviciu secret care are un stat" – documentar zguduitor despre KGB. CRIMA și DIVERSIUNEA care l-au ajutat pe PUTIN să ajungă președinte


  • Podul
  • Apr 10, 2019 08:35
  • 3252
„Rusia nu e un stat care are un serviciu secret, ci un serviciu secret care are un stat" – documentar zguduitor despre KGB. CRIMA și DIVERSIUNEA care l-au ajutat pe PUTIN să ajungă președinte

Teologul, scriitorul și traducătorul Cristian Bădiliță scrie cu entuziasm pe pagina domniei sale de Facebook despre un senzaționat documentar ARTE în trei părți, care relatează istoria de crime a KGB. 

Redăm mai jos cele două postări de pe Facebook ale domnului Bădiliță:

„Am urmarit aseara, cu sufletul la gura, un megareportaj (peste 150 minute) despre istoria KGB, difuzat pe ARTE. TVR ar tebui sa cumpere imediat aceasta trilogie. Cîteva info inedite: 1) numai 12% dintre rusii de azi considera fostul KGB o institutie criminala, care a facut politie politica; restul de 88% o aproba, iar multi o venereaza. 2) creatorul TCHEKA (stramoasa KGB-ului), Djerjinski, era fiu de aristocrat polonez, catolic. Voia sa devina preot, însa familia s-a opus. La ordinul lui Lenin, a devenit creatorul celei mai represive, criminale institutii de pe planeta. Recent statuia lui a fost reasezata, de tov Putin, într-un parc din Moscova. 3) formula bombei atomice a fost livrata KGB-ului de un savant comunist german, Fuchs, care facea parte din echipa americana. 4) Ultima fraza a documentarului, în chip de concluzie: "Rusia nu e un stat care are un serviciu secret, ci un serviciu secret care are un stat". Nu vi se pare cunoscut? De 70 de ani România nu mai e un stat, ci Securitatea care poseda un stat. Francofonii necardiaci pot urmari fabulosul documentar aici (ma rog pentru viata ziaristilor de la ARTE!)”

 ”Din megareportajul despre KGB, pe ARTE. Cum a ajuns Putin preşedinte? Prin două manevre mizerabile. 1) Ca şef al FSB (noua denumire a KGB-ului) a eliminat-o fizic pe deputata Galina Staravoitova, care susţinea o lege prin care li s-ar fi interzis foştilor comunişti şi KGB-işti să ocupe funcţii politice. Dacă legea ar fi fost votată cariera lui Putin ar fi fost oprită. 2) Procurorul Iuri Skuratov conducea o anchetă de corupţie în care erau implicate multe persoane din jurul lui Elţîn (inclusiv Elţîn). Putin a creat o diversiune filmându-l pe Skuratov în timpul unei partide de sex cu două prostituate (filmul a fost difuzat pe canalul public de televiziune). Chiar dacă procurorul a negat autenticitatea imaginilor el şi-a dat demisia şi ancheta n-a mai continuat. Pentru aceste servicii Elţîn l-a numit succesor pe tov. Putin. (Postarea nu e pentru atotstiutorii agramati care... fumeaza istoria KGB de la vîrsta de un an; e pentru cititorii cu adevarat interesati).”

Documentarul poate fi urmărit AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.