„Rusia nu e un stat care are un serviciu secret, ci un serviciu secret care are un stat" – documentar zguduitor despre KGB. CRIMA și DIVERSIUNEA care l-au ajutat pe PUTIN să ajungă președinte

  • Podul
  • Apr 11, 2019, 08:35
  • 1661

Teologul, scriitorul și traducătorul Cristian Bădiliță scrie cu entuziasm pe pagina domniei sale de Facebook despre un senzaționat documentar ARTE în trei părți, care relatează istoria de crime a KGB. 

Redăm mai jos cele două postări de pe Facebook ale domnului Bădiliță:


„Am urmarit aseara, cu sufletul la gura, un megareportaj (peste 150 minute) despre istoria KGB, difuzat pe ARTE. TVR ar tebui sa cumpere imediat aceasta trilogie. Cîteva info inedite: 1) numai 12% dintre rusii de azi considera fostul KGB o institutie criminala, care a facut politie politica; restul de 88% o aproba, iar multi o venereaza. 2) creatorul TCHEKA (stramoasa KGB-ului), Djerjinski, era fiu de aristocrat polonez, catolic. Voia sa devina preot, însa familia s-a opus. La ordinul lui Lenin, a devenit creatorul celei mai represive, criminale institutii de pe planeta. Recent statuia lui a fost reasezata, de tov Putin, într-un parc din Moscova. 3) formula bombei atomice a fost livrata KGB-ului de un savant comunist german, Fuchs, care facea parte din echipa americana. 4) Ultima fraza a documentarului, în chip de concluzie: "Rusia nu e un stat care are un serviciu secret, ci un serviciu secret care are un stat". Nu vi se pare cunoscut? De 70 de ani România nu mai e un stat, ci Securitatea care poseda un stat. Francofonii necardiaci pot urmari fabulosul documentar aici (ma rog pentru viata ziaristilor de la ARTE!)”

 ”Din megareportajul despre KGB, pe ARTE. Cum a ajuns Putin preşedinte? Prin două manevre mizerabile. 1) Ca şef al FSB (noua denumire a KGB-ului) a eliminat-o fizic pe deputata Galina Staravoitova, care susţinea o lege prin care li s-ar fi interzis foştilor comunişti şi KGB-işti să ocupe funcţii politice. Dacă legea ar fi fost votată cariera lui Putin ar fi fost oprită. 2) Procurorul Iuri Skuratov conducea o anchetă de corupţie în care erau implicate multe persoane din jurul lui Elţîn (inclusiv Elţîn). Putin a creat o diversiune filmându-l pe Skuratov în timpul unei partide de sex cu două prostituate (filmul a fost difuzat pe canalul public de televiziune). Chiar dacă procurorul a negat autenticitatea imaginilor el şi-a dat demisia şi ancheta n-a mai continuat. Pentru aceste servicii Elţîn l-a numit succesor pe tov. Putin. (Postarea nu e pentru atotstiutorii agramati care... fumeaza istoria KGB de la vîrsta de un an; e pentru cititorii cu adevarat interesati).”

Documentarul poate fi urmărit AICI