Să fie atât de iraționali? PSD ar putea începe procedurile de suspendare a președintelui Klaus Iohannis pentru a evita anticipatele


Să fie atât de iraționali? PSD ar putea începe procedurile de suspendare a președintelui Klaus Iohannis pentru a evita anticipatele

Deși nimeni de la PSD nu a pomenit despre asta în spațiul public, iar o astfel de măsură i-ar costa enorm având în vedere procentul cu care a câștigat Klaus Iohannis cel de-al doilea mandat, din disperare de a nu se ajunge la anticipate, nu este total exclus ca noua alianță formată acum în Parlament din foști și actuali pesediști (PSD și Pro România) să ia în calcul o încercare de suspendare a liderului de la Cotroceni. Ipoteza aparține fostului președinte Traian Băsescu, trecut prin două suspendări inițiate de PSD, respectiv USL.

Traian Băsescu a opinat, într-o intervenție la Digi24, că "urmează o criză politică", iar actualul șef de stat se poate teme de o suspendare, "la cât de irațional lucrează PSD-ul", după ce Klaus Iohannis l-a desemnat joi pe premierul demis, Ludovic Orban, să formeze un nou guvern, după consultările avute la Cotroceni cu partidele politice. 

"Urmează o criză politică, care e mai mult decât previzibilă. Primul Guvern o să cadă, iar al doilea nu o să fie discutat de Parlament. Făcând o analiză, dacă tot insistă atăt de mult PNL-ul pentru alegeri anticipate, nu văd de ce PSD-ul nu ar fi de acord să le facă simultan cu locale pentru că, o asemenea situație ajută cel mai mult PSD-ul. Ei își mobilizeaza cel mai bine activul în preajma alegerilor locale. Ar putea să profite de mobilizare pentru bătălia pe care o dau politicienii locali", a declarat Traian Băsescu.

Digi24: "Să ne așteptăm la o sesizare din partea PSD la CCR?"

Traian Băsescu: "Nu, nu scrie nicăieri în Constituție că nu poți delega în mod repetat un politician să formeze guvernul. Sau ne-politician. Președintele poate să dea mandat repetat aceleiași persoane."

Digi24: "Se poate teme șeful statului de o aducere în discuție a suspendării sale?"

Traian Băsescu: "Da. La cât de irațional lucrează uneori PSD-ul este posibil, și asta, ca măsură tactică pentru a câștiga timp."

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Dacian Cioloș dezvăluie că PNL nu și-a dorit cu adevărat alegerea primarilor în două tururi. Ce crede fostul premier că trebuiau să facă liberalii

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.