Șantajul ordinar al UDMR! Maghiarii nu vor susține viitorul guvern dacă se revine la alegerea primarilor în două tururi sau dacă din noul executiv vor face parte „antimaghiari” ca Rareș Bogdan sau Florin Roman


Șantajul ordinar al UDMR! Maghiarii nu vor susține viitorul guvern dacă se revine la alegerea primarilor în două tururi sau dacă din noul executiv vor face parte „antimaghiari” ca Rareș Bogdan sau Florin Roman

UDMR i-ar fi transmis președintelui Klaus Iohannis în timpul consultărilor de la Cotroceni că nu va susține viitorul guvern dacă se va modifica legea alegerilor locale și se va reveni la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

PNL, USR și PMP au depus fiecare partid câte un proiect pentru revenirea la vechiul sistem de vot, care a fost schimbat de PSD pentru a-și maximiza scorul electoral la locale iunie 2016.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, ar mai fi cerut în timpul întâlnirii de vineri ca liberali considerați anti-maghiari din cauza unor ieșiri publice, gen Rareș Bogdan sau Florin Roman, să nu facă parte din viitorul cabinet.

Vă reamintim că, la începutul acestei luni, un proiec al USR privind alegerea primarilor în două tururi a fost respins de Comisia de administraţie din Senat. La cele şapte voturi „împotrivă” a contribuit şi un senator UDMR. Vezi AICI

Luna trecută preşedintele PMP Eugen Tomac a anunțat că în Parlament există cinci astfel de iniţiative legislative şi a făcut un apel la Opoziţie.

Mai multe detalii despre pretențiile UDMR găsiți pe siteul g4media.ro

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.