Șantajul ordinar al UDMR! Maghiarii nu vor susține viitorul guvern dacă se revine la alegerea primarilor în două tururi sau dacă din noul executiv vor face parte „antimaghiari” ca Rareș Bogdan sau Florin Roman

UDMR i-ar fi transmis președintelui Klaus Iohannis în timpul consultărilor de la Cotroceni că nu va susține viitorul guvern dacă se va modifica legea alegerilor locale și se va reveni la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

PNL, USR și PMP au depus fiecare partid câte un proiect pentru revenirea la vechiul sistem de vot, care a fost schimbat de PSD pentru a-și maximiza scorul electoral la locale iunie 2016.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, ar mai fi cerut în timpul întâlnirii de vineri ca liberali considerați anti-maghiari din cauza unor ieșiri publice, gen Rareș Bogdan sau Florin Roman, să nu facă parte din viitorul cabinet.

Vă reamintim că, la începutul acestei luni, un proiec al USR privind alegerea primarilor în două tururi a fost respins de Comisia de administraţie din Senat. La cele şapte voturi „împotrivă” a contribuit şi un senator UDMR. Vezi AICI

Luna trecută preşedintele PMP Eugen Tomac a anunțat că în Parlament există cinci astfel de iniţiative legislative şi a făcut un apel la Opoziţie.

Mai multe detalii despre pretențiile UDMR găsiți pe siteul g4media.ro