Se intensifică disputa pe buget. Budăi i se alătură lui Țuțuianu, încercând să sperie Guvernul Orban cu ideea unei moțiuni de cenzură


Se intensifică disputa pe buget. Budăi i se alătură lui Țuțuianu, încercând să sperie Guvernul Orban cu ideea unei moțiuni de cenzură

Fostul minsitru al Muncii, deputatul PSD Marius Budăi, a amenințat vineri Guvernul Orban cu moțiunea de cenzură în cazul în care liberalii iau decizia de a-și angaja răspunderea pe bugetul pentru anul 2020

"Dacă vine cu asumarea pe buget, vom decide în primă fază sesizarea Curţii Constituţionale şi după aia strângerea de semnături pentru moţiunea de cenzură", a spus Budăi.

De altfel, amenințarea cu moțiunea de cenzură a fost invocată și de fostul pesedist, Adrian Țuțuianu, vicepreședinte al Pro România, într-un interviu acordat miercuri pentru RFI. 

"Nu vom susține o moțiune de cenzură care privește angajarea răspunderii de exemplu pe tema alegerii primarilor din două tururi de scrutin, dar dacă spre exemplu Guvernul ar veni să-și asume răspunderea pe legea bugetului de stat, vom iniția o moțiune de cenzură. Nu avem suficiente (semnături-n.r.), dar putem fi cei care să ne propunem să strângem numărul de semnături necesare", a zis senatorul.

Amintim că vicepremierul Raluca Turcan a precizat joi că angajarea răspunderii este cea mai bună cale pentru a fi adoptat bugetul pentru pe anul 2020, iar amenințările cu moțiunea de cenzură din partea opoziției nu îi determină pe liberali să își schimbe abordarea.

CITIȚI ȘI: Raluca Turcan subliniază că bugetul pe 2020 trebuie adoptat prin angajarea răspunderii, dar USR și UDMR strâmbă din nas

De asemenea, USR și UDMR, deși nu au amenințat Guvernul Ludovic Orban cu moțiunea de cenzură, au menționat că ar fi un precedent periculos angajarea răspunderii pe buget. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.