Tăcerea penalei Firea. Birchall vine cu o nouă dezvăluire privind rețeaua de postaci și comentaci a primăriței PSD, finanțată din bani publici: "Refuzul de a divulga autorităților astfel de fapte, mai devreme sau mai târziu, se va termina cu răspunderea în fața legii!"


Tăcerea penalei Firea. Birchall vine cu o nouă dezvăluire privind rețeaua de postaci și comentaci a primăriței PSD, finanțată din bani publici: "Refuzul de a divulga autorităților astfel de fapte, mai devreme sau mai târziu, se va termina cu răspunderea în fața legii!"

Fosta ministră a Justiției, Ana Birchall, a semnalat, la începutul lunii, că pagina ei de Facebook a fost invadată de o rețea de postaci cu conturi false care, potrivit informațiilor pe care le-a primit de la mai mulți specialiști în IT, ar aparține Primăriei Capitalei. În acest sens, Ana Birchall îi solicita Gabrielei Firea să clarifice de urgență situația, întrucât folosirea angajaților Primăriei Capitalei pentru a desfășura actitvități cu iz politic ține de sfera infracțiunilor prevăzute de Codul Penal și de Procedură Penală. 

CITIȚI ȘI: Birchall cere procurorilor să se sesizeze din oficiu contra Gabrielei Firea: "Nu mai putem tolera jaful din banii publici!"

În ciuda acuzațiilor grave lansate de Ana Birchall, Firea nu a oferit niciun răspuns până astăzi. În acest context, Ana Birchall a precizat că este o "tăcere cel puțin suspectă", mai ales în condițiile în care "vorbim totuși de cheltuirea banilor publici în alte scopuri decât cele legale". Mai mult, Birchall a dat de înțeles că angajații Direcției Urbanism a Primăriei Capitalei sunt cei care sunt folosiți de Firea pentru a ataca adversarii politici ai PSD. Astfel, Birchall le-a transmis respectivilor angajați că "refuzul de a divulga autorităților astfel de fapte, mai devreme sau mai târziu, se va termina cu răspunderea în fața legii".

Birchall, pe Facebook: "Au trecut iată 10 zile și doamna primar general Firea tace mâlc și nu clarifică de ce pagina mea de facebook a fost invadată de postaci angajați ai Primăriei Capitalei! O tăcere cel puțin suspectă, având în vedere gravitatea faptelor care trebuie lămurite și mai ales că vorbim totuși de cheltuirea banilor publici în alte scopuri decât cele legale! Întrebare ajutătoare pentru doamna Firea: oare angajații Direcției Urbanism a Primăriei Capitalei au rezolvat toate problemele de urbanism ale bucureștenilor și nu mai aveau altă treabă decât să se ocupe, în timpul programului, pe la început de iunie de exemplu, de "arhitectura" paginii mele de facebook?

P.S. Nu vă chinuiți să stergeți urmele, nu de alta, dar s-ar putea ca astfel să comiteți și alte infracțiuni informatice. Toate informațiile relevante, inclusiv capturile de ecran, au fost deja salvate de oameni pricepuți în domeniu și sunt puse la păstrare în vederea comunicării lor către autoritățile competente! Sper ca angajații în cauză să înțeleagă că refuzul de a divulga autorităților astfel de fapte, mai devreme sau mai târziu, se va termina cu răspunderea în fața legii!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.